ČLÁNEK

4+1 nejlepších turistických míst v Čechách

Víte, která místa v Česku jsou nejfotogeničtější? Určitě si vzpomenete na některé památky, jako je Karlštejn, kostel na Zelené hoře u Žďáru nad Sázavou nebo zámek Hluboká v jižních Čechách. Ale co krásy přírody? Která jsou vaše oblíbená místa? Shodnete se na nejlepších turistických místech v Čechách s naším výběrem?

Nejvyšší horu i vodopád najdete v Krkonoších

Začneme našimi nejvyššími horami – Krkonošemi. I když jejich nejvýraznější dominantou je Sněžka, ta nejkrásnější místa najdete níže. Oblíbenou a nenáročnou trasou je cesta podél Bílého Labe, která vede ze Špindlerova Mlýna. Po cestě vás čekají lavinová pole, řada menších vodopádů a pohledy na horské velikány.

Za nejkrásnějším krkonošským vodopádem se ale musíte vydat dál, buď po hřebenovce z Medvědína, nebo Labským dolem. Pančavský vodopád ale rozhodně stojí za to. Nejenže je z jeho vrcholu nádherná vyhlídka, ale hlavně jde o nejvyšší vodopád v Česku.

 

Šumava a její voda ledová

Spojení vody a čistého horského vzduchu si užijete i při objevování krás Šumavy. V parném létě vás sice asi naláká hlavně relax u Lipna, ráje vodních sportů, ale ležení na dece je dobré prostřídat i s procházkami.

Třeba k ledově chladnému Černému a Čertovu jezeru. Připomenou vám alpskou přírodu, obě jsou totiž ledovcového původu. Jejich hladina je ale temná a ostře kontrastuje s bujnou zelení okolo.

 

I v Česku máme Divoký Západ

U tajemných jezírek ještě zůstaneme. Tentokrát ale atmosféra potěší všechny milovníky westernů. Středočeským lomům Velká a Malá Amerika se přezdívá český Grand Canyon a určitě je znáte z filmu Limonádový Joe.

Romantické vápencové skály krom jezírek ukrývají i staré štoly, které jsou ale veřejnosti nepřístupné. Navíc v nich prý straší Hagen, přízrak vojáka SS, a jeho zjevení nezvěstuje nic dobrého.

Mezi skalami Českého ráje zabloudíte do středověku

Zatímco krasové jevy Velké Ameriky můžete obdivovat jen z dálky, v Českém ráji si kontakt se skalami vyzkoušíte na vlastní kůži. Lezení na vyhlídky, protahování se úzkými průchody mezi pískovcovými skalami nebo šplhání ke skalnímu hradu Drábské světničky vám může dát pěkně zabrat.

A když už budete v Českém ráji, nenechte si ujít návštěvu Dětenické krčmy, která vás vtáhne přímo do středověku.

 

Praha – nejlepší turistické místo v Čechách

I když má naše země opravdu nádhernou přírodu, nejoblíbenější turistickou destinací je bezkonkurečně Praha. Na návštěvu si vyhraďte třeba prodloužený víkend, abyste v klidu stihli všechny památky, ale i vyzkoušet lanovku na Petřín, projít si botanickou a zoologickou zahradu a večer zajít do divadla. 

 

4+1 nejlepších turistických míst v Čechách

Sdílet

Poslední články

Jarní termální hody Spirit Sárvár: „Husákova“ islandská voda a ryba sv. Petra
Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Výlety za velikonočními tradicemi v Česku
Relax pro tělo i duši: užijte si zimu v termálech!
Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně
Kouzlo maďarských Vánoc: užijte si tradiční adventní trhy!

Ubytování v této lokalitě

Benecko - Hotel KRAKONOŠ
Harrachov - Orea Resort Sklář
Harrachov - Parkhotel Harrachov
Javorník - Penzion Na Podlesí
Karlštejn - Penzion Karlštejn
Lipno nad Vltavou - Amenity hotel & resort
Pec pod Sněžkou - Aparthotel Svatý Vavřinec
Pec pod Sněžkou - Hotel Horizont
Praha 1 - Hotel U Kříže
Praha 4 - Hotel Inos
Praha 4 - HOTEL NABUCCO
Praha 6 - hotel MARKÉTA
Praha 8 - TRIOCAMP
Srní - Hotel a depandance Srní
Špičák - Hotel Čertův Mlýn
Špindlerův Mlýn - Amenity hotel & resort
Špindlerův Mlýn - Pension SLUNEČNICE
Železná Ruda - Orea Resort Horizont
Železná Ruda - Penzion BOBEŠOVA BOUDA