ČLÁNEK

Velikonoce v Česku a na Slovensku: Za tradicemi i relaxem

Velikonoce doma vás nelákají? Nejste sami! Pokud i vy přemýšlíte o tom, kam byste se mohli vydat na tento prodloužený víkend, nechte se inspirovat naším článkem. Máme pro vás tipy na místa v Česku i na Slovensku, kam se vyplatí zajet kvůli poznávání tradic, ale i místa, kde si úžasně odpočinete.

Za lidovými tradicemi na trhy a do skanzenů 

Velikonoce jsou jedním z nejvýznamnějších křesťanských svátků, které přinášejí mnoho tradičních zvyků a oslav. Pro spoustu lidí je to i příležitost vyzdobit dům jarními dekoracemi, napéct něco dobrého a věnovat se, ať už sami, nebo s dětmi, některé z tradic, třeba zdobení vajíček nebo pletení pomlázky. Tohle vše si ale můžete užít i na dovolené nebo na výletě, stačí navštívit velikonoční trhy. 

Mezi místa, která jsou v Česku vyhlášená svými velikonočními trhy, patří Český Krumlov, Mikulov nebo Praha. Pokud ale hledáte spíš klidnější místo, zamiřte do Luhačovic.

 

Malebné město na východní Moravě je nejen oblíbeným lázeňským letoviskem, ale udržují se tu i lidové zvyky. Na Velikonoce vás čekají několikadenní slavnosti plné tanců, ukázek tradic spojených s vítáním jara, jarmark s výrobky místních řemeslníků a velká spousta regionálních potravin a tradičních jídel.

Luhačovice jsou ideální pro všechny, kteří hledají klidnější dovolenou. Pokud máte děti, určitě se vám bude líbit v hotelu VEGA, který je kousek za městem, uprostřed přírody, s výhledem na Luhačovickou přehradu. Na Velikonoce tu mají i speciální program pro děti – hledání velikonočních vajíček, a rodiče si zatím můžou užít klid v sauně nebo na masáži. 

Pro páry, které si chtějí užít romantiku a opravdový relax, doporučujeme čtyřhvězdičkový ALEXANDRIA SPA A WELLNESS HOTEL. Je vyhlášený svými wellness procedurami a špičkovou gastronomií. V rámci velikonočního pobytu vás čeká sváteční nedělní brunch formou bufetu s neomezenou konzumací za doprovodu cimbálové muziky a v pondělí výslužka, a k tomu samozřejmě masáže, saunový svět nebo luxusní venkovní střešní vířivka.


Chcete zažít Velikonoce v duchu našich předků? V tom případě si nenechte ujít slavnosti v některém z českých skanzenů - v Hlinsku, v Rožnově pod Radhoštěm nebo na Veselém kopci. Anebo se vydejte až na Slovensko, do Muzea slovenské dědiny , které je největší etnografickou expozicí pod širým nebem na Slovensku. Na Velikonoce se tu sjíždí dětské folklorní soubory, které vynášejí Moranu, předvádí lidové tance, předvelikonoční i velikonoční zvyky včetně pomlázky a tradiční oblievačky. 

Návštěvníci se ale polití studenou vodou bát nemusí. Ale pokud byste toužili po horkých pramenech, nemusíte cestovat daleko. Návštěva Martina se dá spojit i s příjemným pobytem v nedalekých lázních Rajecké Teplice. Ubytovat se můžete přímo v centru ve VILA MARGARETA , kde budete mít opravdu soukromí, nebo v čtyřhvězdičkovém hotelu inspirovaném antickou architekturou APHRODITA PALACE

Užijte si nádherné ticho hor

Pokud tradicím neholdujete, můžete strávit Velikonoce na horách. Za sněhem bude nejlepší vypravit se do Vysokých Tater. I když podle Lonely Planet jedná o jedno z nejkrásnějších a tedy i nejnavštěvovanějších pohoří, pořád se zde dají najít místa, kde si užijete klidnou dovolenou uprostřed nádherné přírody. Stačí se přesunout do menších obcí, jako jsou třeba Tatranské Matliare na úpatí Lomnického štítu. Ubytovat se tu můžete v komplexu hotelů HUTNÍK SOREA, hned u hotelu je dětský vlek, větší lyžařské středisko je pak v nedaleké Tatranské Lomnici. Pro děti je nachystaný velikonoční animační program, dospělí mohou využít slevu na vstup do termálního bazénu.

 Už máte jasno, kam pojedete, nebo si chcete prohlédnout i další naše velikonoční pobyty? Neváhejte a vydejte se na cestu za tradičními velikonočními zvyky a krásami přírody!

Velikonoce v Česku a na Slovensku: Za tradicemi i relaxem
Velikonoce v Česku a na Slovensku: Za tradicemi i relaxem
Velikonoce v Česku a na Slovensku: Za tradicemi i relaxem
Velikonoce v Česku a na Slovensku: Za tradicemi i relaxem
Velikonoce v Česku a na Slovensku: Za tradicemi i relaxem
Velikonoce v Česku a na Slovensku: Za tradicemi i relaxem
Velikonoce v Česku a na Slovensku: Za tradicemi i relaxem
Velikonoce v Česku a na Slovensku: Za tradicemi i relaxem

Sdílet

Poslední články

Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Výlety za velikonočními tradicemi v Česku
Relax pro tělo i duši: užijte si zimu v termálech!
Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně
Kouzlo maďarských Vánoc: užijte si tradiční adventní trhy!
Objevte okouzlující svět slovenských termálních lázní

Ubytování v této lokalitě

Luhačovice - Alexandria Spa a Wellness hotel
Luhačovice - Hotel a chaty Vega
Luhačovice - Hotel Radun a depandance Vila Eva
Luhačovice - Lázeňská vila Antoaneta
Luhačovice - Lázeňská Vila Valaška
Luhačovice - Lázeňský Hotel Jurkovičův Dům
Luhačovice - Lázeňský hotel Nivamare
Luhačovice - Lázeňský komplex Miramare
Rajecké Teplice - Aphrodite Palace
Rajecké Teplice - Hotel Aphrodite
Rajecké Teplice - Malá Fatra
Rajecké Teplice - Vila Margaréta
Rožnov p. Radhoštěm - Wellness hotel Energetic
Tatranské Matliare - Hotely Hutník Sorea