ČLÁNEK

Vysoké nebo Nízké Tatry? Kde je nejlepší lyžování na Slovensku?

Má cenu plánovat si dovolenou na lyžích chvíli po prázdninách? Jestli chcete mít z čeho vybírat, tak rozhodně ano. Nemusíte se ale omezovat jen na Česko, i naši slovenští sousedé mají skvělé sjezdovky. Která letoviska patří k nejoblíbenějším?

Starý Smokovec – kolébka tatranské turistiky

Do původně malé tatranské vesničky, kde žili jen dřevorubci, začali první turisté proudit už v 18. století, když se zjistilo, že zdejší minerální pramen má léčivé účinky. Dnes už staré časy připomínají jen hrázděné horské chaty. V některých dodnes žijí místní, ale z části jsou vybudované apartmány, oblíbené hlavně nenáročnými turisty, kteří hledají nefalšované kouzlo hor.

 

Pokud se necítíte jako ošlehaný horal, ale přesto hledáte ubytování v místě, které má určitého genia loci, zarezervujte si pokoj v čtyřhvězdičkovém secesním Grandhotelu Starý Smokvovec. Připojíte se tak k slavným osobnostem, jako byl Edvard Beneš či britský premiér Harold Wilson, kteří zde rádi trávili svou zimní dovolenou.

Od Grandhotelu je to jen pár minut k lyžařským tratím Hrebienok. Zdejší skiareál je ideální pro začátečníky nebo rodiny s dětmi, protože nabízí nejen několik modrých sjezdovek, ale i 2,5 km dlouhou sáňkovou dráhu.

Romantika i adrenalin u Štrbského Plesa

Když už budete mít trasy na Hrebienku prozkoumané, využijte toho, že váš skipas platí i na další dvě lyžařská střediska. Buď popojedete 5 kilometrů na východ do Tatranské Lomnice, nebo 15 kilometrů na západ ke Štrbskému Plesu. Výhodou druhého místa je fakt, že tu můžete vyměnit sjezdovky za běžky a užít si krásnou trasu od známějšího Štrbského Plesa k Jamskému Plesu. Celou cestu budete mít výhled na mohutné hřebeny Kriváně a Soliska a Rakytovce.

Máte pocit, že běžkování je nuda? V tom případě je tu pro vás snowpark se spoustou atrakcí. Rozcvičit se můžete na freeride trase nad Vodopádem Skok a pak trénovat „esíčka“ na sjezdovce, kde se budete cítit jak závodníci Světového poháru. Ve Funparku pod skokanskými můstky pak můžete vyzkoušet snowtubing, snowrafting, zorbing nebo „tratranský karling“.

 

Jasná – volba pro rodiče s dětmi

Výčet oblíbených destinací pro zimní dovolenou by nebyl úplný bez největšího slovenského skiareálu, který najdete v Nízkých Tatrách na severním a jižním svahu Chopku. Více než 35 km sjezdovek od modré, přes černou až po freeride tratě vám zajistí spoustu zábavy. Místní navíc tvrdí, že tu je sníh od prosince až do dubna.

Středisko Jasná si získalo pověst nejlepšího místa pro rodinnou dovolenou na horách, protože řada zdejších hotelů (Hotel Grand, Wellness Hotel Chopok, Ski & Wellness residence Družba) nabízí nejen pohodlí s wellness, blízkost sjezdovek, ale hlavně jsou tzv. kids friendly.

 

Rodičům vychází vstříc většími pokoji, ale také řadou animačních programů a hlídáním dětí. Při dovolené si tak opravdu odpočinete a budete mít o to větší chuť věnovat se naplánovaným společným aktivitám.

Vybrali jste si z našich tipů? Pokud ne, prozkoumejte náš katalog a objednejte si zimní dovolenou na slovenských horách co nejdřív. Vybraná ubytování můžete zrušit i 30 dní před odjezdem.

Vysoké nebo Nízké Tatry? Kde je nejlepší lyžování na Slovensku?
Vysoké nebo Nízké Tatry? Kde je nejlepší lyžování na Slovensku?
Vysoké nebo Nízké Tatry? Kde je nejlepší lyžování na Slovensku?
Vysoké nebo Nízké Tatry? Kde je nejlepší lyžování na Slovensku?

Sdílet

Poslední články

Jarní termální hody Spirit Sárvár: „Husákova“ islandská voda a ryba sv. Petra
Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Výlety za velikonočními tradicemi v Česku
Relax pro tělo i duši: užijte si zimu v termálech!
Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně
Kouzlo maďarských Vánoc: užijte si tradiční adventní trhy!

Ubytování v této lokalitě

Jasná - Hotel Grand
Jasná - Hotel Tri Studničky
Jasná - Ski & Wellness residence Družba
Jasná - Wellness Hotel Chopok
Starý Smokovec - Hotel Grandhotel
Starý Smokovec - Hotel SMOKOVEC
Starý Smokovec - Koliba Kamzík
Starý Smokovec - Vila Olívia
Štrbské Pleso - Hotel Fis
Štrbské Pleso - Hotel Trigan Sorea
Tatranská Lomnica - Grandhotel Praha
Tatranská Lomnica - Hotel Kukučka
Tatranská Lomnica - Hotel Morava
Tatranská Lomnica - Hotel Titris Sorea
Tatranská Lomnica - Resort BEATRICE
Tatranská Lomnica - Vila Júlia
Tatranská Lomnica - Vila Ľudmila
Tatranská Lomnica - Vila Magnólia