ČLÁNEK

Prozkoumejte krásy Maďarska: Letní dovolená plná zábavy u Balatonu

Kde si letos v létě užít slunce a vodní radovánky? Zapomeňte na přeplněná koupaliště a odjeďte do Maďarska na Balaton. Na své si tu přijde každý od vyznavačů relaxu na pláži, přes sportovce až po milovníky historie.  Nechce se vám hledat a plánovat, co všechno byste měli vidět a stihnout? V tomto článku vás provedeme tím nejlepším, co jezero Balaton nabízí. Od písečných pláží po úchvatné přírodní rezervace, od historických hradů a zámků po okouzlující města. Připravte se na dobrodružství, objevování a nekonečnou zábavu! 

Plážové radovánky a koupání v jezeře Balaton

Balaton je známý svými nádhernými plážemi, které lákají návštěvníky všech věkových skupin. Vyberte si ze široké nabídky pláží podle vašich preferencí a potřeb.

Jedete k Balatonu s dětmi? V tom případě si zařiďte ubytování na jižním pobřeží. Celkem klidnou atmosféru má kemp Vadvirág v Balatonszemes, o něco víc rušno je v kempu Aranypart v Siofóku. Bydlet můžete buď v chatkách, v bungalovu nebo v menších mobilhomech. Čeká vás tu široká škála atrakcí, které pobaví nejen děti. V Siofóku také pochopíte, proč se Balatonu přezdívá “maďarské moře”. Nekonečné pláže, bary, stánky se zmrzlinou, půjčovny paddleboardů, surfování a kajaky pro vodní sporty - to všechno si tu můžete užít. Menší děti budou nadšené z nafukovacího vodního hradu a společně můžete vyzkoušet jeden z nejdelších tobogánů v okolí. Kromě koupání a opalování na pláži se můžete také vydat na vodní výlety. Pronajměte si malou loď nebo šlapadlo a prozkoumejte jezero Balaton z jiné perspektivy!

Pokud byste zatoužili po all inclusive servisu, ubytujte se v hotelu Danubius Marina v malebném přístavním městečku Balatonfüred na severním pobřeží. Hotel má soukromou pláž s krásným výhledem, wellness centrum, nabízí řadu sportovních aktivit a all inclusive stravu. A co romantické pláže pro páry? Balaton má také tajemná zákoutí a klidné pláže, které jsou ideální pro odpočinek a romantické chvíle ve dvou. Dopřejte si procházku podél břehu, položte si osušku na písek a užívejte si sluneční paprsky a krásný výhled na jezero.

Trocha adrenalinu neuškodí 

Strávit celý den u vody na slunci není pro vás? V tom případě si nenechte ujít návštěvu některého z mnoha lanových center v okolí. Každá lanová stezka je plná různých překážek, jako jsou visuté mosty, lanové lávky, lanové tobogány, houpačky a další. Můžete se plazit přes provazy, šplhat po dřevěných překážkách a procházet se po lanových mostech, zatímco si užíváte pohled na okolní krajinu. Nejoblíbenější z lanových parků je Adventure Park Balatonfüred, který nabízí několik různých tras a překážek vhodných pro děti i dospělé. Můžete se těšit na visuté mosty, lanové lávky a další zábavné výzvy. Součástí areálu je i pumptrack a střelnice. 

Přírodní i kulturní památky vás okouzlí 

Milujete objevování památek a historie je vaším velkým koníčkem? V tom případě se vám bude líbit město Balatonfüred s jeho přístavní atmosférou a nádhernou promenádou, kostelem sv. Štěpána a náměstím Tagore s jeho fontánami a lázeňskou architekturou. Na severním břehu jezera stojí za návštěvu město Keszthely. Tady vás čeká majestátní zámek Festetics, který patří k největším barokním zámkům v Maďarsku. 

Kolem Balatonu je i řada malebných vesniček, ideálních cílů pro cyklovýlety. Populární destinací je například Tihany, s jeho benediktinským opatstvím a úchvatným výhledem na jezero. Nezapomeňte také na možnost prohlídky okolních vinařských oblastí. Vydejte se na vinařskou cestu a ochutnejte místní lahodné víno přímo od pěstitelů. Za panenskou přírodou se vyplatí vyjet do rezervace Kis Balaton. Zdejší mokřady jsou rájem vodního ptactva, takže si nezapomeňte dalekohled a fotoaparát s pořádným objektivem.

Už jste si vybrali některou z destinací na břehu “maďarského moře”? Nebo stále váháte a hledáte další možnosti? Na našem webu najdete spoustu dalších tipů na ubytování u Balatonu. Nechte se inspirovat! 


Prozkoumejte krásy Maďarska: Letní dovolená plná zábavy u Balatonu
Prozkoumejte krásy Maďarska: Letní dovolená plná zábavy u Balatonu
Prozkoumejte krásy Maďarska: Letní dovolená plná zábavy u Balatonu
Prozkoumejte krásy Maďarska: Letní dovolená plná zábavy u Balatonu
Prozkoumejte krásy Maďarska: Letní dovolená plná zábavy u Balatonu
Prozkoumejte krásy Maďarska: Letní dovolená plná zábavy u Balatonu
Prozkoumejte krásy Maďarska: Letní dovolená plná zábavy u Balatonu

Sdílet

Poslední články

Jarní termální hody Spirit Sárvár: „Husákova“ islandská voda a ryba sv. Petra
Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Výlety za velikonočními tradicemi v Česku
Relax pro tělo i duši: užijte si zimu v termálech!
Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně
Kouzlo maďarských Vánoc: užijte si tradiční adventní trhy!

Ubytování v této lokalitě

Balatonakali - Kemp Strand-Holiday
Balatonalmádi - Hunguest hotel Bál Resort
Balatonfüred - Danubius hotel Annabella
Balatonfüred - Danubius hotel Marina
Balatonfüred - Kemp Füred
Balatonszemes - Kemp Vadvirág - Wildflower
Révfülöp - Kemp Napfény-Sunlight
Siofók - Hotel Magistern Balaton