ČLÁNEK

Vodní radovánky na Slovensku pro malé i velké

Myslíte si, že dovolená na Slovensku je jen pro milovníky zimních sportů? Dejte našim sousedům šanci i v létě! Na Slovensku si totiž užijete nejen náročné horské túry, ale i relax v termálech nebo slunění se na pláži.

Příjemný odpočinek v termálech

Možná vám pobyt v horké vodě připadá v létě jako trochu kontarproduktivní činnost. Jenže právě pobyt ve vířivce, na masáži nebo v sauně rozpouští nahromaděný stres a uvolní vám tělo tak, že se budete cítit jako znovuzrození.

A když už se rozhodnete pro odpočinkovou dovolenou, tak zapomeňte na ubytování v apartmánu na kraji lázeňského střediska, odkud to budete mít na procedury daleko. Udělejte si aspoň jednou do roka radost a nechte se hýčkat v luxusním hotelu. Královské pohodlí vám nabídne třeba pětihvězdičkový Royal Palace v Turčianských Teplicích.

 

S dětmi do aquaparků

Ani rodiny s dětmi nepřijdou ve slovenských turistických destinacích zkrátka. Proč byste měli vymýšlet túry do hor, vozit spoustu karetních nebo deskových her a vymýšlet vašim potomkům celotýdenní program? Stačí navštívit některých z mnoha slovenských aquaparků a o dětech nebudete vědět dlouhé hodiny. A které slovenské aquaparky jsou ty nejlepší?

Na první příčce se už několik let drží Aquapark Tatralandia v Liptovském Mikuláši. 28 tobogánů, venkovní i vnitřní bazény, tropický ráj se ztroskotanou plachetnicí i Funpark se spoustou prolézaček nebo kontaktní ZOO, kde je možné si pohladit malého tygra nebo pumu. Prozkoumání tohoto zábavního centra vám vystačí na několik dní. A navíc, hned u Aquaparku je Holiday Village Tatralandia, kde se můžete ubytovat v chatkách inspirovaných Divokým západem, Romantickou zahradou nebo třeba Řemeslnickým dvorem.

 

Oblast Liptova je na vodní atrakce opravdu bohatá. Dalším oblíbeným centrem, kam se můžete s dětmi vypravit, je aquapark v Bešeňové. I tady je celá řada tobogánů, skluzavek, skákacích hradů, pro ty větší pak divoká řeka nebo umělé vlnobití.

A když vás to ve vodě přestane bavit, můžete vytáhnout kolo a po cyklostezce kolem vodní nádrže Bešeňová se vypravit na Havránok, kde vás čeká výlet do minulosti v podobě místního Archeoskanzenu.

Ráj vodních sportů

I když aquaparky skýtají spoustu zábavy, pro někoho by zdejší ruch mohl být až příliš. Ale co třeba dovolená u Liptovské Mary, jedné z největších přehrad na Slovensku, kde si užijete procházky přírodou, skvělé koupání i vodní sporty? Nádrž je navíc situovaná v dolině mezi Vysokými a Nízkými Tatrami, takže při odpočinku na břehu budete mít opravdu dechberoucí výhled na blízké kopce.

Kdyby vám nakonec přece jen bylo horko, navštivte Demänovskou jeskyni Svobody a Demänovskou ledovou jeskyni. Patří k nejkrásnějším jeskyním na Slovensku a i v parném létě zde teplota nevystupuje nad bod mrazu.

 

Výčet těch nejkrásnějších míst na koupání na Slovensku by nebyl úplný, kdybychom zapomněli na Slnečné jazerá u západoslovenského města Senec. Areál bývalých štěrkovišť se k rekreaci používá už více než sto let. Není divu, je tu nádherně průzračná voda a budete si připadat jako u moře.

Atmosféru přímořského letoviska umocňují oblázkové pláže, všudypřítomná hřiště na plážový volejbal, diskotéky a atrakce pro děti. I tady se ale dají najít odlehlé zátoky, kde si v klidu zarybaříte nebo jen tak posedíte s knížkou. Množství aktivit nabízí i nedaleký nový termální park Aquathermal Senec.

Vodní radovánky na Slovensku pro malé i velké
Vodní radovánky na Slovensku pro malé i velké
Vodní radovánky na Slovensku pro malé i velké
Vodní radovánky na Slovensku pro malé i velké

Sdílet

Poslední články

Jarní termální hody Spirit Sárvár: „Husákova“ islandská voda a ryba sv. Petra
Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Výlety za velikonočními tradicemi v Česku
Relax pro tělo i duši: užijte si zimu v termálech!
Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně
Kouzlo maďarských Vánoc: užijte si tradiční adventní trhy!

Ubytování v této lokalitě

Bešeňová - Galeria Thermal Bešeňová
Bešeňová - Hotel Bešeňová
Bešeňová - Penzion Fontana
Jasná - Hotel Grand
Jasná - Hotel Tri Studničky
Jasná - Ski & Wellness residence Družba
Jasná - Wellness Hotel Chopok
Liptovský Mikuláš - Apartmány Liptov
Liptovský Mikuláš - Holiday Village Tatralandia
Senec - Apartmánové domy Holiday Village
Turčianske Teplice - Lázeňský hotel Veľká Fatra
Turčianské Teplice - Royal Palace