ČLÁNEK

Termální aquaparky – místa pro zábavu i zlepšení zdraví

Milujete návštěvy aquaparků a mrzí vás každý chladný den vaší dovolené, kdy nemůžete být u vody? Představte si, že byste nemuseli čekat, až bude venku slunečno, a mohli si vyhřátou vodu užít kdykoliv a ještě ke všemu byste udělali něco pro své zdraví. Přesně to vás totiž čeká, pokud se rozhodnete letošní dovolenou strávit v některém z termálních aquaparků. 

Jestli zatím váháte, kam se vypravit, ať už s přáteli, nebo s rodinou, přečtěte si naše tipy na oblíbené termální lázně v Maďarsku a na Slovensku. 

 

Bükfürdő a Sárvár – termální lázně pro rodiče s dětmi

Bükfürdő

Jedním z nejbližších a zároveň nejoblíbenějších cílů milovníků vodních hrátek jsou maďarské termální lázně Bükfürdő. Nachází se na pomezí podhůří Alp a Malé uherské nížiny, celkem blízko rakouských hranic. Autem z Prahy jste tu za necelých 5 hodin, takže i když vyrazíte až po snídani, stihnete se už odpoledne naložit do teplé vody. 



Pokud se vydáte do Bükfürdő i s dětmi, nejspíš většinu času strávíte ve venkovních bazénech. Batolata se budou spokojeně brouzdat, větší děti si zaplavou a pak se zabaví na vodním hřišti. Je tu také řada úžasně barevných skluzavek, od těch krátkých, ideálních pro společnou jízdů rodičů s dětmi, přes prudkou s příznačným názvem Kamikadze až po dlouhý uzavřený tobogán Rainbow. Pro dospělé nabízí lázně relax nejen ve venkovních, ale hlavně ve vnitřních léčebných bazénech. Pokud vás už delší dobu trápí bolesti zad, ponořte se do teplé vody plné minerálů a nechte na sebe působit její léčivé účinky.

 

A kde se ubytovat? Dopřejte si pohodlí v čtyřhvězdičkovém Danubius hotel Bük se stravováním formou all inclusive, kde najdete nejen maďarské speciality, ale myslí se zde i na vegetariány a děti tu mají samostatný bufetový stůl. Vyzkoušet můžete i procedury ve zdejším wellness, například ošetření těla speciální kosmetikou, která je obohacená o minerály ze zdejších termálních pramenů a díky tomu má vysoce regenerační účinky na pokožku. O děti se vám mezitím postarají zkušené animátorky. 

 

Nebo byste raději ubytování hned u lázní? V tom případě tu pro vás je Hotel Apartman s rodinnými apartmány a kuchyňkou. Do aquaparku to odsud máte 5 minut pohodlnou chůzí. 

 

Sárvár 

Jedny z nejnavštěvovanějších maďarských termálních lázní leží necelých 30 km od výše zmíněného Bükfürdő. Pokud milujete historii a chcete dovolenou strávit nejen dováděním na vodních atrakcích, ale i procházkami po okolí, je pro vás Sárvár ideální volba. Historické centrum města vás okouzlí malebnými uličkami a starými domy, v proslulém Nádasdyho hradě vás čeká umělecká galerie, knihovna a Muzeum Ference Nádasdyho, který byl manželem slavné Elizabeth Bathory, Čachtické paní. 

Zdejší lázně si užijí dospělí i děti. Venkovní koupaliště, které je otevřené celé léto, nabízí bazény, skluzavky, pirátskou loď, umělé vlnobití i skokanský bazén. Zdejší specialitou jsou tzv. obří a závodní skluzavky, kam ale mohou jen děti vyšší než 120 cm. Dospělí si mohou zaplavat v klasickém bazénu nebo relaxovat v sauně či při léčebných procedurách. 

Býváte po celodenním užívání si vodních radovánek unavení všudypřítomným hlukem? Vyberte si ubytování v místech, kde budete mít více soukromí. Co třeba nově postavený apartmánový komplex R31 Rezidence anebo apartmánový dům Zafír Appartements? Anebo vás zláká pohodlí all inclusive v Hotelu Park Inn, který je přímo spojený s termály a navíc tu můžete vzít děti do 6 let zdarma? 



Tatralandia – relax i adrenalin uprostřed přírodního ráje

Jezdíte na dovolenou raději do míst, kde se v pohodě domluvíte? Vyzkoušejte největší slovenský aquapark – Tatralandii! Nachází se v malebném prostředí Liptovské kotliny na Slovensku, které se říká brána Tater. Tato poloha z Tatralandie dělá unikátní místo, protože si můžete užít relax v termálních pramenech a zároveň se kochat nádhernou přírodou a malebnými vrcholy hor. Je to ideální destinace i pro rodiče s dětmi, zvlášť tehdy, pokud hledáte neobvyklé zážitky. 


Z atmosféry horských túr se přenesete rovnou do tropického Karibiku. Nechybí pirátská loď, slaná voda, koktejly a pořádná porce zábavy pro děti i dospělé. Mimo to jsou tu samozřejmě i “běžné bazény” s tobogány, skluzavkami anebo simulátor surfování. Až budete toužit po odpočinku, vydejte se objevovat Keltský saunový svět, úžasné místo plné parních lázní, masážních salónků, aromaterapie a muzikoterapie. Děti se zatím zabaví při některém z animačních programů. Ubytování doporučujeme v útulných chatkách Holiday Village Tatralandia v těsné blízkosti aquaparku. K letošním letním pobytům tu dostanete i bonusna každý den svého pobytu lístek na tatranské lanovky (pěší lístky) nebo celodenní lístek do vodního parku Bešeňová či Tatralandia.



V termálních aquaparcích zažijete spoustu zábavy a ještě navíc uděláte něco pro svoje zdraví. Ať už si vyberete některé z proslulých středisek v Maďarsku, nebo zamíříte do Tatralandie na Slovensku, bude to stát za to. Nezapomeňte si objednat pobyt co nejdřív, ať si dovolenou v termálech užijete ještě během těchto letních prázdnin! 


Termální aquaparky – místa pro zábavu i zlepšení zdraví
Termální aquaparky – místa pro zábavu i zlepšení zdraví
Termální aquaparky – místa pro zábavu i zlepšení zdraví
Termální aquaparky – místa pro zábavu i zlepšení zdraví
Termální aquaparky – místa pro zábavu i zlepšení zdraví
Termální aquaparky – místa pro zábavu i zlepšení zdraví

Sdílet

Poslední články

Jakých bylo 30 let DAENu? Rozhovor s paní majitelkou
Jarní termální hody Spirit Sárvár: „Husákova“ islandská voda a ryba sv. Petra
Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Výlety za velikonočními tradicemi v Česku
Relax pro tělo i duši: užijte si zimu v termálech!
Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně

Ubytování v této lokalitě

Bük - Apartmány Szanyi A
Bük - Danubius Hotel Bük
Bük - Hotel Apartman
Bük - Hotel Piroska
Bük - Hunguest Bük (ex. Répce, Répce gold)
Bük - Park Hotel Bük
BÜK - Penzion Szanyi B
Bükfürdo - Greenfield hotel Golf & Spa
Liptovský Mikuláš - Demänová Rezort
Liptovský Mikuláš - Holiday Village Tatralandia
Sárvár - Aparthotel Onyx Luxury
Sárvár - Apartmánový dům Berill Suites
Sárvár - Apartmánový dům Zafír Appartements
Sárvár - Apartmánový komplex R31 Rezidence
Sárvár - Hotel Park Inn
Sarvár - Hotel Thermal Sárvár
Sárvár - Penzion Korona