ČLÁNEK

Jak zahnat podzimní splín? Pomůže relax v termálech!

Patříte k lidem, kterým podzimní chladné počasí nevyhovuje? Není divu, mlhavá rána, kdy se člověk pořádně probouzí až v práci po šálku čaje nebo kávy, nejsou moc dobrá pro psychickou pohodu. Navíc, doba letních dovolených dávno skončila a Vánoce jsou ještě daleko. S takovou vyhlídkou se podzimní splín může dostavit klidně hned na začátku září.

Co kdybyste ale měli nějakou pozitivní motivaci, něco, na co se můžete těšit? I na podzim si přece můžete dopřát pár dní volna, které vám vrátí ztracenou energii a optimismus. I když už je po turistické sezóně a na plážích byste chytili leda tak chřipku, jsou i jiné způsoby, jak se zbavit lezavého podzimního chladu.

Můžete si doma zatopit, uvařit si čaj, zalézt pod deku a pustit oblíbený film. Můžete si jít koupit svetr z pravé ovčí vlny a v kavárně usrkávat horkou čokoládu. Nebo si dát něco ostřejšího na zahřátí. Ale tohle všechno už znáte a z rutiny běžného života vás to vytrhne jen na chvíli.

Teplo hledejte v termálech!

Sluneční paprsky vám sice zařídit nedokážeme, ale máme tu tip na dovolenou, kterou ocení jak všechny generace. Vyzkoušejte pobyt v termálních lázních!

Dnešní lázně totiž rozhodně nejsou určené jen pro rehabilitaci nemocných. Sice zde pořád najdete širokou šálu léčebných procedur, součástí všech moderních lázní ale už je i zázemí s nejrůznějšími wellness aktivitami.

Dovolenou v termálech si tak užijete přesně podle svých představ. Můžete relaxovat v bazénech s léčivou termální vodou, kde díky teplotám nad 35 °C vydržíte opravdu dlouho. Pořádnou dávku tepla do těla dostanete i ve finské sauně, která je mimo jiné velmi prospěšná pro očistu organismu.

Pokud se cítíte přepracovaní a bolí vás záda ze sedavé práce, nechte se pořádně namasírovat. Pod rukama zkušených profesionálů a za zvuků příjemné meditační zapomenete na starosti běžného života a po masáži se budete cítit jako znovuzrození. Ženy si pak můžou dopřát i nejrůznější zábaly a zkrášlující procedury.

Slovenská letoviska – odpočinek uprostřed přírody

Máte pocit, že rušný lázeňský život, tak typický třeba pro Karlovy Vary nebo Mariánské Lázně, není nic pro vás? Chcete si kromě popíjení léčivé vody a wellness procedur i pořádně prohřát tělo? Zkuste termály na Slovensku. Většina ze zdejších lázní je totiž situována uprostřed přírody a atmosféra je tu opravdu klidnější. Krom toho, kdo by odolal relaxu v příjemně teplé vodě?

Nejznámější ze slovenských termálů je Aquapark Tatralandia kousek od Liptovského Mikuláše. který nabízí opravdu širokou paletu wellness aktivit, od masáží přes sauny až po muzikoterapii. Navíc odtud můžete kdykoliv vyrazit na horskou túru na některý z vrcholků Tater.

O něco víc soukromí a romantickou atmosféru si užijete v Trenčianských a Rajeckých Teplicích. Obě letoviska navíc nabízí v současnosti oblíbené zážitkové lázně. Rajecké Teplice vás vtáhnou do atmosféry klasických římských lázní, interiér lázní v Trenčianských Teplicích naopak vypadá jako vystřižený z Pohádek tisíce a jedné noci. A k tomu všemu se budete kochat výhledy na panorama hor.

Velké Losiny – ráj pro turisty

Pokud se vám nechce až na Slovensko, čerstvý horský vzduch vám nabídnou i termály Velké Losiny v podhůří Jeseníků. Tyto lázně jsou vhodné především pro lidi, kteří chtějí zkombinovat aktivní odpočinek s výhodami lázeňského pobytu. Jeseníky jsou totiž doslova rájem pro turisty, a to jak pro zkušené horaly, tak pro aktivní seniory, kteří si chtějí klid v lázních zpestřit kratšími procházkami.

Budapešť– lázeňské město s bohatou historií

Hledáte spíš lázně, ze kterých vystoupíte rovnou do víru velkoměsta? Potom je pro vás ideální Budapešť. Nádherné město na Dunaji vás okouzlí svou atmosférou. Při pohledu na historické budovy se vám vybaví viktoriánský Londýn, ale už o ulici dál se budete cítit skoro jako doma. A termály jsou zde doslova na každém kroku a jsou opravdu stylové. Vybrat si můžete lázně v novobarokním stylu, lázně inspirované orientální kulturou i termály čistě moderně zaměřené.

Oslovila vás některá z nabídek? Pak neváhejte a zarezervujte si pobyt! Pořádný relax si totiž čas od času zaslouží každý.
Jak zahnat podzimní splín? Pomůže relax v termálech! - Maďarsko Budapešť- Termální lázně Széchenyi

Sdílet

Poslední články

Jarní termální hody Spirit Sárvár: „Husákova“ islandská voda a ryba sv. Petra
Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Výlety za velikonočními tradicemi v Česku
Relax pro tělo i duši: užijte si zimu v termálech!
Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně
Kouzlo maďarských Vánoc: užijte si tradiční adventní trhy!

Ubytování v této lokalitě

Boat hotel FORTUNA
Budapešť - Aquaworld resort
Budapešť - Hotel Corvin
Budapešť - Hotel Sissi
Budapešť - Hotel Szőnyi Garden Hotel Pest
Hotel STAR CITY
HUNGUEST hotel MILLENNIUM
Liptovský Mikuláš - Apartmány Liptov
Penzion ROMANTIK
Rajecké Teplice - Hotel Aphrodite
Rajecké Teplice - Malá Fatra
Rajecké Teplice - Vila Margaréta
Trenčianske Teplice - Hotel Flóra
Trenčianske Teplice - Parkhotel Na Baračke
Velké Losiny - Lázeňský hotel Eliška
Velké Losiny - Wellness hotel Diana Superior
XX