ČLÁNEK

Svatý Valentýn v lázních i na koni

Máte romantické pobyty spojené s probouzející se jarní přírodou? I ostatní roční období mají své kouzlo. Stačí vybrat správnou lokalitu, nechat starosti doma a užít si příjemné chvíle s partnerem. Máte už nějaké oblíbené místo, které zaručeně vyvolá romantickou náladu? Nebo ještě hledáte? Nechte se inspirovat naším výběrem destinací ideálních pro dovolenou na sv. Valentýna.

Odpočinek je základ pohodové dovolené

Jestli máte s partnerem náročnou práci, jste unavení a vystresovaní, vyberte si takovou dovolenou, kde zapomenete na všechny starosti a odpočinete si na těle i na duchu. Volný čas přece nemusíte trávit honbou za památkami, kde si uděláte jednu společnou fotku, ani není třeba zdolávat horské masivy.

Jestli toužíte spíš po klidu, vyberte si některé z vyhlášených západočeských lázní. Karlovy Vary osloví milovníky rušnější dovolené, zato Františkovy Lázně budou to pravé pro ty, kteří touží po větším soukromí. Okouzlí vás už na první pohled domy v klasicistním stylu, takže si budete připadat, že jste se přenesli o několik století zpět. Symbolem města je socha chlapce Františka, ale pozor na něj, dáma, která mu sáhne na levý palec u nohy, prý do roka otěhotní.

V centru města ale bývá přece jen rušno až do večerních hodin. Jestli si chcete užít večer v soukromí, s romantickými výhledy do kraje, ubytujte se v Hotelu a penzionu Seeberg. Leží jen pár kilometrů od Františkových Lázní, v blízkosti stejnojmenného hradu. V rámci romantického pobytu si zde užijete například privátní saunu nebo čokoládovou masáž.

Pokud chcete něco opravdu výjimečného, máme pro vás tip na místo, kde se budete cítit doslova královsky. Turčianské Teplice samy o sobě nejsou příliš velké město, ale nachází se zde luxusní pětihvězdičkový hotel Royal Palace. Je celý vybavený ve stylu art deco a na Valentýna si užijete večer při svíčkách za doprovodu houslí, perličkovou koupel i s láhví sektu a jahodami a relax při některé z mnoha nabízených masáží.

Zažijte rande na koňském hřbetě

Zdá se vám valentýnský pobyt v lázních příliš klidný a chtěli byste s partnerem zažít něco nezapomenutelného? Jestli se nebojíte koní, zamiřte do Resortu Stein u Chebu. Součástí hotelu je ekofarma, kde si můžete domluvit vyjížďku po okolí, nebo i trénink v místní jízdárně. Bolavé nohy si můžete protáhnout večer v římské aroma lázni a ráno pak vyrazit na prohlídku Chebu. Zdejší hrad je totiž otevřený i v zimě a z Černé věže budete mít nádherný výhled do širokého okolí. Pokud by vám ale přece jen odpočinek v hotelu nestačil, zajeďte si do nedalekých Františkových lázní.

Révo, révo požehnaná...

Co by to bylo za valentýnskou oslavu bez sklenky vína? Pokud se rozhodnete strávit volné chvíle v Amande wine wellness hotelu, bude vás tento lahodný mok obklopovat na každém kroku. Hotel je totiž vyhlášený nejen svou širokou nabídkou vín nejen z místních vinic, ale taky skvělou kuchyní a netradičním wellness. Ve zdejším centru totiž používají vinnou kosmetiku, kterou můžete vyzkoušet při masážích nebo zábalech. A jestli budete chtít, můžete si do perličkové koupele nechat přinést víno a vychutnat si s partnerem opravdový relax.

Pokud ale chcete poznat i něco málo z historie, zajeďte si do Znojma. Má úžasnou atmosféru i v zimních měsících. Projdete se křivolakými uličkami, navštivte románskou rotundu Panny Marie a sv. Kateřiny a kostel sv. Mikuláše. Před zimou se můžete schovat do podzemních chodeb, nebo si zajít do Káva na Knopp na espresso, filtrovanou kávu a zákusek k tomu.

Na návštěvu Znojma a okolí si určitě vyhraďte aspoň dva dny. Ubytovat se můžete kousek od Znojma v hotelu Happy Star, kde si užijete odpočinek v místním wellness centru, kde můžete využít i privátní noční koupání v hotelovém bazénu a whirlpoolu s lahví sektu a snackem.

Svatý Valentýn v lázních i na koni - Svatý Valentýn v lázních i na koni

Sdílet

Poslední články

Jarní termální hody Spirit Sárvár: „Husákova“ islandská voda a ryba sv. Petra
Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Výlety za velikonočními tradicemi v Česku
Relax pro tělo i duši: užijte si zimu v termálech!
Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně
Kouzlo maďarských Vánoc: užijte si tradiční adventní trhy!

Ubytování v této lokalitě

Františkovy Lázně - Hotel a penzion Seeberg
Františkovy Lázně - Lázeňský hotel PAWLIK
Františkovy Lázně - Wellness hotel Bohemia
Hustopeče - Amande Wine wellness hotel
Cheb - Resort Stein
Turčianské Teplice - Royal Palace
Znojmo - Hotel Happy Star