ČLÁNEK

6 tipů na báječné wellness pobyty v Česku

Chcete pro svoje zdraví udělat něco víc, než jen jíst ovoce a zeleninu? Dopřejte si na podzim wellness pobyt a zregenerujete se na těle i na duchu! Nemusíte jezdit ani moc daleko. Máme pro vás 6 tipů na báječné wellness pobyty v Česku, které si užijete sami i s partnerem.

Z výletu po skalách rovnou na masáž!

Pokud jste se rozhodli naplánovat si volný víkend hned v říjnu a baví vás poznávat přírodní krásy Česka, rozhodně se vydejte na Hruboskalsko. Zdejší rozsáhlé pískovcové skalní město si užijete, ať už jste aktivní horolezec, nebo jen turista. Na Zlaté stezce Českého ráje objevíte ty nejkrásnější vyhlídky, zkusíte, zda projdete úzkou Myší dírou a užijete si romantická zákoutí mezi skalami.

 

 

Dovolenou v této části Českého ráje doporučujeme strávit v Zámeckém hotelu Hrubá skála. Je to ideální místo pro romantickou dovolenou, protože hotel leží v samotném srdci skalního města a je z něj úžasný výhled do celého kraje. Během pobytu vás čekají třeba čokoládové masáže nebo privátní pobyt ve vířivce. Klidně sem vezměte ale i kamarádky, hotel nabízí taky úžasný relaxační program pro dámské jízdy.

Barevný podzim je taky skvělá doba na poznávání krás Vysočiny. Už jste někdy navštívili Devět Skal nebo Čtyři palice? Není to sice rozsáhlé skalní město, jako Český ráj, ale oba tyto skalní útvary a mnohé další objevíte během procházek po lesích v okolí rekreačního areálu Milovy. Do Milov se vypravte, pokud hledáte kombinaci wellness střediska a místa, které je vhodné pro děti.

 

 

 

Dopřejte si víkend na zámku!

Ráno vstát, do práce, nakoupit, postarat se o děti… Pokud máte pocit, že se váš partnerský život točí jen kolem samých povinností, vyměňte realitu všedních dní za víkend, kde se pro změnu bude někdo starat o vás. A kdo by si nechtěl aspoň jednou vyzkoušet, jak se žije na zámku?

 

Pokud hledáte dovolenou ve středních Čechách, zamluvte si pobyt v liblickém Hotelu Zámek. Barokní stavba s výhledem na rybník vás okouzlí už na první pohled. Přes den můžete vyrazit na cyklovýlety po rovinatém okolí a večer se nechat hýčkat při některé z procedur.

Luxusní zážitek nabídne i ubytování v Chateau Hotelu Zbiroh, nádherném zámku, kam jezdíval i císař Rudolf II. Místo si uchovává své genius loci doteď, protože všechny pokoje navazují atmosférou na původní komnaty, stejně jako středověká krčma U Rudolfovy kratochvíle s nabídkou dobových specialit.

Dovolená s golfem

Sport, u kterého si odpočinete a projdete se na čerstvém vzduchu? To přesně je golf. Jedno z nejlepších hřišť najdete na Ostravsku, hned u Green Inn Hotelu. Až vás přestane bavit hledání míčků, můžete si vyzkoušet pohled na krajinu z koňského hřbetu, nebo na kole objevovat krásy beskydského venkova. Hotel má i bohatou nabídku wellness procedur, včetně finské a cedrové sauny nebo řady masáží.

 

Pokud vás kromě golfu láká i poznávání kulturních památek, nebo si chcete chcete užít i nákupy, zamiřte do Kuřimi a vyzkoušejte čtyřhvězdičkový hotel Kaskáda. Leží kousek od Brna, takže to za kulturou budete mít kousek. Resort je známý díky mistrovskému hřišti, které uspokojí profesionály i začátečníky a navíc si vás získá jedinečným kaskádovitým uspořádáním a skloubením umělých prvků s okolní přírodou, včetně několika jezírek. Kromě golfu si tu užijete i řadu wellness procedur, nebo můžete vyrazit na kolo poznávat krásy zdejší přírody.

Wellness pobyty jsou skvělým dárkem a odreagováním pro všechny, kteří si rádi užijí relaxační a lázeňské procedury, chvíle klidu a hýčkání v příjemném prostředí. Navíc podzim je pro wellness pobyty jako stvořený, protože díky nim si nejen odpočinete, ale taky zvýšíte imunitu a připravíte se na zimu. Tak je nezmeškejte a zavčas si nějaké zarezervujte!

6 tipů na báječné wellness pobyty v Česku
6 tipů na báječné wellness pobyty v Česku
6 tipů na báječné wellness pobyty v Česku
6 tipů na báječné wellness pobyty v Česku
6 tipů na báječné wellness pobyty v Česku

Sdílet

Poslední články

Jarní termální hody Spirit Sárvár: „Husákova“ islandská voda a ryba sv. Petra
Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Výlety za velikonočními tradicemi v Česku
Relax pro tělo i duši: užijte si zimu v termálech!
Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně
Kouzlo maďarských Vánoc: užijte si tradiční adventní trhy!

Ubytování v této lokalitě

Hrubá Skála - Zámecký Hotel
Kuřim - Hotel Kaskáda
Liblice - Hotel Zámek
Milovy - Orea Resort Devět Skal
Ostravice - Green Inn Hotel
Zbiroh - Chateau Hotel Zbiroh