ČLÁNEK

Zimní dovolená – čas na sport i relax

Dokonale upravené sjezdovky, úžasné výhledy a luxusní ubytování. To všechno vás čeká, pokud se rozhodnete letošní zimní dovolenou strávit ve Vysokých nebo Nízkých Tatrách. Nebo si spíš toužíte odpočinout v klidném prostředí a nechat se hýčkat? Přečtěte si naše tipy a vyberte si, co vás letos nejvíc láká!

Užijte si pohádkově krásné Vysoké Tatry ve dvou

Milujete místa, ze kterých už na první pohled dýchá historie, styl a luxus? Myslíte si, že něco takového patří jen do vilových čtvrtí a na bulváry velkoměst? Secesní GRANDHOTEL PRAHA v Tatranské Lomnici vás přesvědčí o opaku. Už víc jak sto let láká tato tatranská legenda hosty na své čtyři hvězdy, dechberoucí výhled z přepychových pokojů, blízké sjezdovky i lázeňské služby. Přes den si můžete užívat upravené trasy sjezdovek, od modré až po černou pod Skalnatým plesem a večer odpočívat ve vířivce nebo v sauně. Největším lákadlem zdejšího wellness světa je ale venkovní vyhřívaný bazén. Kdo by si nechtěl vychutnat sklenku šampaňského s výhledem na zasněžené vrcholky hor?



Druhou perlou Vysokých Tater je čtyřhvězdičkový GRANDHOTEL ve Starém Smokovci. Říká se mu hotel hvězd, protože se v něm ubytovaly takové celebrity, jako Vlasta Burian, Emilie Vašáryová, Lucie Bílá a dokonce jej svou návštěvou poctila i britská královna. Pokud milujete styl vintage, budete nadšení, celý hotel je totož laděný do éry Rakouska-Uherska, včetně dobové kuchyně. Díky rozsáhlému wellness je to také místo pro dokonalou odpočinkovou dovolenou ve dvou. A pokud si budete chtít protáhnout nohy na svahu, stačí vyjít ven a nasednout na lanovku na Hrebienok. 

 

Jasná v Nízkých Tatrách – pro rodiny i milovníky klidu

Pokud už od listopadu kontrolujete sněhové zpravodajství a těšíte se, až vyrazíte na svah, bude pro vás ideálním místem na zimní dovolenou horské středisko Jasná. Největší lyžařský areál Slovenska nabízí 49 kilometrů sjezdovek a 28 vleků, takže můžete každý den jezdit jinde.

Zábavu si tu najdou snowboardisté, začínající i zkušení lyžaři i vyznavači stylu freeride. A jestli potřebujete adrenalin, zkuste své umění ve zdejším snowparku, kde je spousta zajímavých překážek. 

V Jasné myslí i na rodiče s dětmi, a to od ubytování až po lyžařské školy. Ideální pro rodinné dovolené je HOTEL SKI, ski-in/ski-out hotel přímo na lyžařském svahu.

Chcete, aby vaše děti měly už od malička dobrou techniku lyžování? Největší dětský zimní areál Maxiland má spoustu instruktorů, kteří vaše děti zabaví a pomůžou jim překonat strach z prvního sjetí svahu na lyžích i na snowboardu. Rodiče si tak v klidu mohou užívat lyžovačku včetně drinku v některém z apres-ski barů.

Možná byste ale po lyžování raději strávili zbytek dne v klidu, jen s pár blízkými lidmi. V tom případě doporučujeme zamluvit si pobyt v Chalets Jasná Collection. Tyto malebné apartmány luxusně zařízené v horském stylu mají i vlastní wellness. Když si objednáte i Chalet Service, můžete dostat dokonce snídani i večeři přímo do apartmánu, a v ceně je i řada dalších služeb. 

 

K objednávce pobytů ve výše zmíněných hotelech máte navíc skipass, který je platný v lyžařských střediscích Jasná, Tatranská Lomnice, Štrbské Pleso a Starý Smokovec.

Objevte krásy lázní Jáchymov

Spíš než na svah byste v zimě chtěli někam do tepla? Nemusíte kvůli tomu jezdit na Kanárské ostrovy, stačí zajet do lázní. V naší nabídce najdete například proslulý hotel RADIUM PALACE v Jáchymově, historický skvost, kam se sjíždí návštěvníci už více než sto let. Na zdejší lázeňské služby navíc můžete využít slevy od zdravotních pojišťoven. Kdybyste přece jen chtěli i trochu pohybu, přímo z Jáchymova vede lanovka na horu Klínovec s skoro 3 km dlouhou technicky zasněžovanou sjezdovkou.

 

 


Vybrali jste si z našich tipů? Pokud ne, prozkoumejte náš katalog a objednejte si zimní dovolenou co nejdřív.


Zimní dovolená – čas na sport i relax
Zimní dovolená – čas na sport i relax
Zimní dovolená – čas na sport i relax
Zimní dovolená – čas na sport i relax
Zimní dovolená – čas na sport i relax
Zimní dovolená – čas na sport i relax
Zimní dovolená – čas na sport i relax
Zimní dovolená – čas na sport i relax
Zimní dovolená – čas na sport i relax
Zimní dovolená – čas na sport i relax

Sdílet

Poslední články

Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Výlety za velikonočními tradicemi v Česku
Relax pro tělo i duši: užijte si zimu v termálech!
Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně
Kouzlo maďarských Vánoc: užijte si tradiční adventní trhy!
Objevte okouzlující svět slovenských termálních lázní

Ubytování v této lokalitě

Jáchymov - Hotel Astoria
Jáchymov - Lázeňský hotel Běhounek
Jáchymov - Radium Palace
Jasná - Hotel Grand
Jasná - Hotel Ski
Jasná - Ski & Wellness residence Družba
Starý Smokovec - Hotel Grandhotel
Tatranská Lomnica - Grandhotel Praha