ČLÁNEK

Vánoce na horách či v lázních – skvělý recept na stres

Do Vánoc je zatím času dost, ale vy už panikaříte z množství úkolů? Napéct, uklidit, pozvat známé. Udělejte to letos jinak!

Nechte starosti s úklidem i s přípravou sváteční večeře na jiných! Vezměte své nejbližší a odjeďte na Vánoce na dovolenou a klidně tam zůstaňte až do Silvestra. Kam? Nechte se inspirovat našimi tipy!

Obdarujte se luxusními pobyty v Čechách i na Slovensku

Vánoční čas si žádá zážitky, na které budete dlouho vzpomínat. Jezdíte obvykle do penzionů nebo apartmánů? Dopřejte si tentokrát ubytování v hotelu se čtyřmi nebo pěti hvězdičkami. Toužíte si vyzkoušet, jak si žijí hvězdy stříbrného plátna? Stačí zvolit vánoční nebo silvestrovský pobyt v některém z hotelů v Karlových Varech. Už jen samotné prostředí tohoto nádherného lázeňského města vás svátečně naladí, volné dny můžete trávit procházkami po kolonádě, obdivováním místní architektury, návštěvou stylových kaváren anebo relaxem ve wellness.



Pokud se chcete probouzet s výhledem na úchvatnou architekturu historických budov v centru, zamluvte si ubytování v ASTORIA Hotel a Medical Spa. Ten je umístěn přímo naproti Mlýnské kolonádě, kde můžete ochutnat věhlasné karlovarské léčivé minerální prameny. Druhou možností je Villa Smetana, která se nachází v jedné z nejkrásnějších částí Karlových Varů, čtvrti Westend.



Jste spíš milovníky přírody? Nemusíte trávit Vánoce ve srubu bez elektřiny, stylové hotely najdete i na horách. Jedním z nich je Wellness hotel Windsor ve Špindlerově Mlýně v Krkonoších, s výhledem na okolní kopce. Dovolená v Krkonoších je vhodná hlavně pro aktivní turisty nebo lyžaře, ale hotel Windsor má i luxusní wellness zónu, takže si po výšlapu můžete dopřát nejrůznější procedury.



Dovolenou s luxusním ubytováním na horách nemusíte plánovat jen v Česku. I na Slovensku je řada míst, která vás okouzlí. Naším favoritem je Horský hotel Tri studničky v klidné lesnaté části Nízkých Tater. Tento hotel má jednu výhodu – je tzv. adult friendly, tedy oáza pokoje a relaxu bez dětí. Tady si můžete dopřát čas jen pro sebe a svého partnera, ať už v unikátním wellness nebo v restauraci při zážitkové gastronomii.



Užijte si pohodu s dětmi

Představili jsme vám koncept adult friendly hotelu, takže nesmíme zapomenout i na baby friendly hotely. Vánoce s dětmi, zvlášť s těmi menšími, jsou zážitek už samy o sobě, ale v prostředí, kde se nemusíte o nic starat, to bude ještě lepší.

Mezi oblíbené destinace patří hotel Zlatá Hvězda v historickém centru jihočeské Třeboně. Jižní Čechy jsou rybníkářská oblast, takže na štědrovečerní večeři se můžete těšit na pestrou nabídku ryb, ne jen obyčejné obalované kapří podkovy. Navíc je Třeboň východiskem pro řadu turistických tras. Bohatou večeři i další skvělé chody tady určitě vychodíte, stačí si dát za cíl obejít rybník Svět. Milovníci přírody by rozhodně neměli vynechat návštěvu rezervace divokých koní a praturů v meandrech Lužnice na Třeboňsku.

S dětmi se můžete vypravit i na Slovensko. Pokud jim chcete udělat opravdové vánoční překvapení, zařiďte si pobyt v Hotelu Bešeňová, který je přímo v areálu jednoho z nejznámějších slovenských aquaparků a kde je i řada animačních programů pro děti. Přece nebudete čekat s koupáním až do léta!



Doporučit můžeme i Hotel Grand v Nízkých Tatrách situovaný na konci Demänovské doliny přímo pod Chopkem, v překrásné přírodní scenerii. I zde je řada animačních programů. Pokud už v prosinci bude sníh, můžete využít skipass, který máte v ceně pobytu a který je platný v lyžařských střediscích Jasná, Tatranská Lomnice, Štrbské Pleso a Starý Smokovec.



Vyzkoušejte letos v prosinci něco nového. Vyberte si z naší nabídky vánočních a silvestrovských pobytů a užijte si klidný konec roku!

Vánoce na horách či v lázních – skvělý recept na stres
Vánoce na horách či v lázních – skvělý recept na stres
Vánoce na horách či v lázních – skvělý recept na stres
Vánoce na horách či v lázních – skvělý recept na stres
Vánoce na horách či v lázních – skvělý recept na stres

Sdílet

Poslední články

Jarní termální hody Spirit Sárvár: „Husákova“ islandská voda a ryba sv. Petra
Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Výlety za velikonočními tradicemi v Česku
Relax pro tělo i duši: užijte si zimu v termálech!
Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně
Kouzlo maďarských Vánoc: užijte si tradiční adventní trhy!

Ubytování v této lokalitě