ČLÁNEK

Objevte okouzlující svět slovenských termálních lázní

Už na vás jde podzimní splín a přemýšlíte, jak se ho zbavit? Hoďte starosti za hlavu a dopřejte si pár dní relaxace ve slovenských termálech s ubytováním, které vás přenese do světa plného luxusu a péče. Nechte se inspirovat našimi tipy na nezapomenutelnou dovolenou u našich sousedů!

Léčivé ticho, teplo a koupele – zázrak jménem Dudince

Historie jihoslovenských lázní Dudince sahá až do římského období. Legendy vyprávějí, že se ve zdejších pramenech léčili už římští vojáci a nechali tu 32 kamenných bazénů vytesaných do travertinu.
V 18. století pak začaly vyrůstat první moderní lázně a Dudince se staly místem, kde se léčili a odpočívali příslušníci vyšších vrstev. Jezdili sem nejen za koupelemi v termálních pramenech a popíjením minerální vody, ale i kvůli tomu, že tu po většinu roku bývá slunečno a není třeba se trápit podzimními mlhami a plískanicemi.


Dnes si genia loci termálních lázní Dudince může vychutnat každý. Je to ideální místo pro lidi, kteří touží po klidné dovolené. A klid a pohodu vám tohle nejmenší město Slovenska může rozhodně zaručit, už jen díky tomu, že lázeňské domy leží uprostřed velkého parku, takže i samotná procházka kolem vás příjemně naladí. Lázeňský areál se skládá ze dvou lázeňských budov. První z nich je
lázeňský dům Rubín, kde naleznete léčivé a wellness centrum s více než 70 procedurami. Ubytovat se můžete i
v lázeňském domě Smaragd. Kousek od lázeňských domů najdete moderní wellness
hotel Hviezda, kde si můžete užít i balneoprocedury. A kdybyste si chtěli pobyt zpříjemnit i jinak, zamiřte do některého
z místních rodinných vinařství a ptejte se po místní specialitě, odrůdě Pesecká leánka.

Královský luxus v Piešťanech a Turčianských Teplicích 


 

Víte, že návštěva lázní nemusí být jen ze zdravotních důvodů? Dopřejte si pár volných dnů ve slovenských termálech jako odměnu. Stačí vybrat místo, které spojuje hýčkání ve wellness, úžasnou gastronomii a ubytování v královských prostorách jako z hollywoodských filmů. Přesně to vám splní v pětihvězdičkovém Thermia Palace Health Spa Hotel, který najdete na klidném zeleném lázeňském ostrově v Piešťanech. Tento klenot secesní architektury prošel před pár lety rekonstrukcí, takže jeho exteriéry můžete obdivovat v celé kráse, a zároveň si můžete užívat luxusní vybavení pokojů a apartmánů. Večeře v restauraci s výzdobou od Alfonse Muchy bude zážitkem po všech stránkách. I přilehlé léčebné lázně Irma jsou ve stylu secese a díky úžasným interiérům, nadstandardním službám a kvalitě zdravotní péče si rozhodně zasluhují přídomek „luxusní“.



Pěti hvězdičkami se pyšní i hotel
Royal Palace v Turčianských Teplicích. Lázeňské procedury si můžete vychutnat přímo v hotelových prostorách, v lázeňské budově Royal Bath. Ta je postavená v art deco stylu včetně interiéru, takže se v bazénech můžete kochat úžasnou výzdobou. A aby luxusu nebylo málo, nabízí zdejší wellness i procedury se zlatem.

Přenesli jste se díky tomuto článku do světa fantazie a odpočinku? Nemusíte zůstávat jen u snění. Objednejte si u nás některý z pobytů ve slovenských lázních a užijte si svou pohádku ještě letos! 


Objevte okouzlující svět slovenských termálních lázní
Objevte okouzlující svět slovenských termálních lázní
Objevte okouzlující svět slovenských termálních lázní
Objevte okouzlující svět slovenských termálních lázní
Objevte okouzlující svět slovenských termálních lázní
Objevte okouzlující svět slovenských termálních lázní
Objevte okouzlující svět slovenských termálních lázní

Sdílet

Poslední články

Jarní termální hody Spirit Sárvár: „Husákova“ islandská voda a ryba sv. Petra
Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Výlety za velikonočními tradicemi v Česku
Relax pro tělo i duši: užijte si zimu v termálech!
Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně
Kouzlo maďarských Vánoc: užijte si tradiční adventní trhy!

Ubytování v této lokalitě

Dudince - Hotel Hviezda
Dudince - Lázeňské domy Rubín a Smaragd, hotel Minerál
Piešťany - Esplanade Ensana Health Spa Hotel
Piešťany - Thermia Palace Health Spa Hotel
Turčianske Teplice - Lázeňský hotel Veľká Fatra
Turčianské Teplice - Royal Palace