ČLÁNEK

Kam za romantikou na sv. Valentýna?

Chtěli byste letos na svátek zamilovaných svou drahou polovičku překvapit něčím nečekaným? Zapomeňte na bonboniéry, kytice a večeři v drahé restauraci, kterou už dobře znáte. Vezměte si dovolenou a místo jednoho večera si spolu užijte příjemný prodloužený víkend. A jestli váháte, kam se vydat, máme pro vás několik tipů na místa v Česku, která mají opravdu magickou atmosféru.

Zažijte zámeckou romanci

Kdo by jako dítě nesnil o životě na zámku? O noci v obrovské posteli s nebesy, snídani v salonku, kde na vás shlíží portréty krásných dam a zámeckých pánů a procházkách po nádherné zámecké zahradě? O dnech, které trávíte sladkým nicneděláním, a jedinou vaší starostí je vybrat si ty správné šaty a dorazit včas na večeři?

Zdá se vám to teď v dospělosti už nemožné? Na zámku Liblice můžete tento sen proměnit ve skutečnost. Zatímco většina zámeckých hotelů ukrývá za původní fasádou čistě moderní a účelové ubytovací prostory, v Liblicích vás čekají apartmány vybavené nádherným historickým nábytkem, od pohodlných čalouněných křesel, přes skříňky vykládané různými druhy dřeva až po zrcadla ve zlacených rámech. A i péče je tu pohádková, skvělé víno, které si můžete vychutnat na pokoji, široká nabídka masáží a nakonec romantická večeře při svíčkách s kyticí růží. A jestli se při odjezdu budete cítit jako Alenka po návratu z říše za zrcadlem, klidně si pobyt zopakujte třeba v létě, kdy budou zámecké zahrady v plném květu.

Večer jak z Noci na Karlštejně

Připadáte si na zámecké prostředí příliš málo aristokratičtí, ale přesto byste chtěli zažít výlet do historie? Kousek od Jičína a malebných skalních měst Českého ráje se nachází obec Dětenice, kde se jako mávnutím kouzelného proutku můžete přenést rovnou do středověku. Užijte si večer v krčmě, kde zní historická hudba, bijí se šermíři a mezi stoly se v rytmu bubnů ladně vlní tanečnice! A kde složit hlavu? Pokud chcete opravdu nasát atmosféru starých časů, ubytujte se ve Středověkém hotelu. Na loži zdobeném kožešinami a osvětleném svíčkami zjistíte, jak pohodlné spaní mohl mít Karel IV. a jeho choť Eliška Pomořanská. Stylový hotel Rustikal je trochu modernější, ale nečekejte žádný severský minimalismus, spíš vesnickou pohodu jako za časů našich prababiček.

Probuďte duši básníka v Karlových Varech

Máte pocit, že si spíše potřebujete odpočinout od ruchu všedních dní a hledáte místo, kde společně načerpáte síly? Vydejte se na sv.Valentýna do lázní. A nemusíte se držet zpátky, dopřejte si luxus míst, která lákají celebrity už od počátku 19. století. Právě tady se totiž proslulý německý básník Johann Wolfgang von Goethe zamiloval do mladičké Ulriky von Levetzow.

Není divu, že Goethe jezdil právě sem. Karlovarská kolonáda patří k nejkrásnějším lázeňským stavbám Česka a zdejší ubytování bylo luxusní už tehdy. I vy se můžete nechat hýčkat, třeba v oblíbeném čtyřhvězdičkovém hotelu Lafonte. Masáže a zkrášlovací procedury vás příjemně naladí a vy si pak užijete opravdu nezapomenutelný večer.

Wellness, víno, Valentýn!

Romantika se sklenkou vína, to je klasika, která neomrzí. Ale věděli jste, že existuje i vinoterapie a vinné lázně? Kousek od Hustopečí se nachází Wine wellness hotel Amande, kde vás s těmito procedurami velmi rádi seznámí. Čeká vás masáž speciálními vinnými oleji, peeling rozdrcenými hroznovými jádry nebo relax v některé ze čtyř saun.

Pokud spíš rádi degustujete, připravte se na téměř nekonečnou nabídku vín od lokálních producentů, kterou můžete doplnit večer zážitkové gastronomie. Láska prochází žaludkem a zdejší kuchyni si opravdu zamilujete. Jenom pozor, aby vás speciální pětichodové Valentýnské menu příliš nezmohlo.

Překvapilo vás, že za zajímavými zážitky nemusíte do Paříže či do Benátek? Oslovil vás některý z našich tipů? Pokud byste chtěli ještě další inspiraci, podívejte se na naši nabídku romantických pobytů. Letošní Valentýn bude určitě stát za to.

Kam za romantikou na sv. Valentýna?

Sdílet

Poslední články

Jarní termální hody Spirit Sárvár: „Husákova“ islandská voda a ryba sv. Petra
Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Výlety za velikonočními tradicemi v Česku
Relax pro tělo i duši: užijte si zimu v termálech!
Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně
Kouzlo maďarských Vánoc: užijte si tradiční adventní trhy!

Ubytování v této lokalitě

Dětenice - Hotel Rustikal
Dětenice - Středověký Hotel
Hustopeče - Amande Wine wellness hotel
Karlovy Vary - Hotel Lafonte
Liblice - Hotel Zámek