ČLÁNEK

Výlety za velikonočními tradicemi v Česku

Nechce se vám letos čekat na koledníky doma? Udělejte si krátkou dovolenou a dopřejte si velikonoční pobyt s veškerým komfortem! Tradice si můžete užít i tak, ale zbavíte se chystání pohoštění a velkého jarního úklidu. Kam se v Česku vypravit? 

Velikonoce podle našich předků

Chcete se aspoň na jeden den přenést o pár století zpátky? Užít si krásné prostředí starých chalup a seznámit se s lidovými zvyky? Vydejte se do Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. Nejvíc rušno je tu právě o Velikonocích.

  

 

Na co se můžete těšit? Po celé tři velikonoční dny tu bude znít muzika v podání místních cimbálek, která doprovodí tradiční jarmark se spoustou krásných výrobků místních tvůrců, od keramiky, přes dřevěné misky, vařečky, až po pomlázky nebo kraslice. Děti se zabaví na dílničkách a vy můžete ochutnávat místní speciality. Abyste si užili nejen skanzen, ale i okolní přírodu včetně nezbytného výstupu na bájnou horu Radhošť, naplánujte si návštěvu Rožnova na víc dní. Ubytovat se můžete ve čtyřhvězdičkovém wellness hotelu Energetic, který nabízí speciální Valašskou dovolenou s ochutnávkou produktů z místní farmy.


Možná jste už v Rožnově byli a hledáte další podobná místa v Česku, kde se dá poznat život našich předků? V tom případě vás pozveme do východních Čech, kde se u města Hlinsko nachází hned dva krásné skanzeny. Oba dva jsou součástí
Muzea v přírodě Vysočina a na Velikonoce mají nachystaný bohatý program pro děti a dospělé zaměřený nejen na svátky, ale také na všechny jarní lidové tradice.
 


V okolí Hlinska je ale řada dalších lákadel, které byste neměli minout. Baví vás toulky přírodou a objevování zřícenin? U Sečské nádrže najdete hned dvě a z nich vás navíc čeká úžasný pohled na vodní hladinu a široké okolí. O Velikonocích si sice neužijete koupání v přehradě Seč, ale pokud toužíte po relaxu v teplé vodě, zamluvte si ubytování v čtyřhvězdičkovém
hotelu Jezerka kousek od ní. Nabízí jedno z nejmodernějších wellness v Česku. 

Do Beskyd a Luhačovic za relaxem a zážitky

Prodloužený velikonoční výlet můžete využít i k zaslouženému odpočinku, a to rovnou v nádherném tichu hor. Prozkoumat můžete třeba Beskydy v okolí Velkých Karlovic. I tady stráně zdobí malebné lidové stavby, navíc je to oblast, kde dodnes žije řada lidových řemeslníků, od výrobců hudebních nástrojů až po řezbáře nebo brašnáře. Zdejší turistické trasy vedou nádhernými lesy až na hranice se Slovenskem a přichystají vám řadu nádherných výhledů. Ty si užijete i z oken restaurace Vyhlídka čtyřhvězdičkového spa hotelu Lanterna, vyhledávaného cíle náročných cestovatelů. Hotel je vyhlášený nejen svou gastronomií, ale také luxusním wellness se saunovými rituály. Kromě toho si pobyt můžete zpříjemnit zážitkovým kurzem pečení velikonočních mazanců a jidášů.


Pro milovníky architektury, kteří si zároveň chtějí o Velikonocích odpočinout, máme tip na ubytování v oblíbených lázních Luhačovice. Ty jsou proslavené nejen minerálními prameny, ale i krásnými stavbami od architekta Jurkoviče a malebnou přírodou. Do Luhačovic můžete klidně přijet i s dětmi a o Velikonocích využít akci čtyřhvězdičkového
hotelu Vega Superior na 50% slevu pro děti do 12 let. 

Už máte vybráno, kam zamíříte? Nebo ještě hledáte další tipy? Podívejte se na naši nabídku Velikonočních pobytů a vyberte si ještě dnes! 


Výlety za velikonočními tradicemi v Česku
Výlety za velikonočními tradicemi v Česku
Výlety za velikonočními tradicemi v Česku
Výlety za velikonočními tradicemi v Česku
Výlety za velikonočními tradicemi v Česku
Výlety za velikonočními tradicemi v Česku
Výlety za velikonočními tradicemi v Česku
Výlety za velikonočními tradicemi v Česku

Sdílet

Poslední články

Jarní termální hody Spirit Sárvár: „Husákova“ islandská voda a ryba sv. Petra
Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Relax pro tělo i duši: užijte si zimu v termálech!
Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně
Kouzlo maďarských Vánoc: užijte si tradiční adventní trhy!

Ubytování v této lokalitě

Luhačovice - Hotel a chaty Vega
Rožnov p. Radhoštěm - Wellness hotel Energetic
Seč - Hotel Jezerka
Velké Karlovice - Spa Hotel Lanterna