ČLÁNEK

Vánoce na horách a Silvestr v lázních? Proč ne?

Vánoce by měly být svátky klidu a míru, rodinné pohody a setkávání se s přáteli. Jenže málokdo z nás dokáže odolat předvánočnímu stresu. Je přece potřeba dokonale uklidit, napéct, sehnat všechny dárky. Anebo ne? Vánoční dovolenou můžete přece s blízkými trávit i mimo domov. A jestli si zatím nejste jistí, kam vyrazit, máme pro vás pár osvědčených tipů.

Vypněte hluk civilizace a užijte si sváteční pohodu

Pokud jste za celý prosinec už přehlcení koledami, blikajícími světýlky a všudypřítomnými davy, vydejte se na Vánoce do divočiny. Není potřeba kupovat zájezd na Aljašku nebo do amazonského pralesa. I u nás najdete místa s panenskou přírodou, kde ticho budou rušit jen vaše kroky.

Dlouhé procházky kolem horských bystřin, unikátních rašelinišť i na vrcholky kopců s nádherným výhledem vás čekají na Šumavě v okolí Klatov. Pokud už bude sníh, určitě si nezapomeňte běžky. Trasy kolem Modravy, Horské Kvildy a Zadova zvládne i sváteční lyžař a ještě se u toho stihne kochat krásnou krajinou. Milovníci zvířat by se měli zastavit i v Srní, kde se vám s trochou štěstí podaří v místní rezervaci zahlédnout i vlky. Vánoční pohodu vám pak spolehlivě navodí návštěva Mouřence u Annína. Prastarý šumavský kostel se totiž objevil v oblíbené pohádce Anděl Páně.

Malebné šumavské vesničky ukrývají nejen starodávné chalupy a pohádkové kostelíky, ale také skvěle vybavené ubytování. Doporučujeme třeba Hotel a depandance Srní, který nabízí vánoční pobyty včetně slavnostní večeře a speciálního winter baru. Další den si pak můžete dopřát relax v místních wellness centru, saunu nebo masáže.

Jestli to máte na jih Čech daleko, vydejte se třeba do Orlických hor. V okolí Rychnova nad Kněžnou najdete spoustu turistických tras, které vás provedou po krásách zdejších kopců. Sváteční večer můžete strávit v Hotelu Studánka, kde si vychutnáte to nejlepší z kuchařky M. D. Rettigové.

Nejlepší vánoční kapr je na Třeboňsku

Pro ty z vás, kteří si potrpí na rybí speciality, bude vánoční dovolená v Třeboni jako stvořená. Každá z místních restaurací totiž nabízí nějaké rybí speciality a o svátcích tomu nebude jinak. Navíc předvánoční atmosféra je v tomto historickém městě opravdu kouzelná. K povznesené náladě chybí už jen příjemné ubytování. To vám zajistí čtyřhvězdičkový Hotel Zlatá Hvězda, kde se díky vyhlášenému wellness centru a skvělé kuchyni budete cítit jako na zámku. Ten skutečný třeboňský zámek můžete navštívit taky a poznat, jak trávila Vánoce zdejší šlechta.

A kam na Silvestra? S partou nebo ve dvojici?

Vánoce jste možná strávili doma. Ale novoroční oslavy si žádají aspoň návštěvu dobré restaurace. Jenže chce se vám pak nad ránem volat taxík, abyste se nějak dopravili do vlastní postele? Nestresujte se a vyberte si některý z našich silvestrovských pobytů. Stačí se jen rozhodnout, zda si pojedete užít jen s partnerem, nebo i s kamarády.

Novoroční přípitek můžete mít na horách i u bazénu

Silvestr na horách je klasika. Zábava na svahu, večerní party a ohňostroj pěkně z výšky. Máte strach, že bude prosinec moc teplý a čekají vás holé stráně? Pokud chcete mít jistotu, že si zalyžujete, vsaďte na Krkonoše. Protože oblíbená letoviska Harrachov nebo Špindlerův Mlýn budou plná turistů, pro pohodový pobyt s kamarády vyzkoušejte méně známé Benecko. I tam jsou kvalitně upravované sjezdovky s ubytováním přímo na svahu, ale hlavně mnohem větší klid.

Možná už máte ale období divokých party za sebou a chtěli byste si spíš užít společný relax s partnerem. Popovídat si nad sklenkou vína, nechat se namasírovat a odpočinout si v sauně. To vše můžete zažít při některém z našich lázeňských pobytů. Většina lázní už jede celoročně, takže si stačí vybrat, zda zůstanete v Česku, nebo zamíříte k sousedům na Slovensko či do Maďarska.

Poslední tip ocení třeba pánové, kteří chtějí na svou partnerku udělat dojem. Co takhle strávit Silvestra na zámku? V nádherném prostředí zámeckého hotelu v Liblicích si můžete vybrat, zda zůstanete v 21. století, nebo zvolíte apartmán v historickém stylu. Čeká vás také Magická noc, plná luxusního občerstvení, hudby, uměleckých zážitků i nezbytného ohňostroje na závěr.

Vánoce můžou být nezapomenutelný zážitek, když se uvolníte a budete se jen bavit. Zkuste to letos s námi.

Vánoce na horách a Silvestr v lázních? Proč ne?

Sdílet

Poslední články

Jarní termální hody Spirit Sárvár: „Husákova“ islandská voda a ryba sv. Petra
Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Výlety za velikonočními tradicemi v Česku
Relax pro tělo i duši: užijte si zimu v termálech!
Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně
Kouzlo maďarských Vánoc: užijte si tradiční adventní trhy!

Ubytování v této lokalitě