ČLÁNEK

Tipy na klidná místa pro romantickou dovolenou v páru

Láká vás odjet s partnerem na dovolenou někam, kde budete mít opravdu klid a čas sami pro sebe? Chcete objevovat krásy Česka bez davů turistů? Nechte se inspirovat našimi tipy na místa ideální pro klidnou dovolenou v páru!

Užijte si venkovskou romantiku

Už jste někdy trávili dovolenou v Jižních Čechách? Jestli ano, tak určitě víte, jak malebná krajina to je. Na druhou stranu se sem ale sjíždí spousta vodáků, cyklistů a rodin s dětmi, které lákají zdejší rybníky. Stačí ale vyrazit někam mimo frekventované turistické značky a můžete si užívat opravdu božský klid. Jedním z takových míst je nádherný statek s příznačným jménem Boží Oko poblíž Sedlce, ideální ubytování pro milovníky vesnické romantiky. Té až skoro pohádkové, kde můžete ráno dlouho spát a večer si užívat západ slunce při posezení venku. Žádné vstávání se slepicemi nebo spěchání na oběd.

 

Chcete-li jen společně lenošit, máte prostor. Ale bylo by škoda jet do těchto končin a nenavštívit nedaleké Plástovice, vyhlášené jako památka vesnického baroka. Užijte si procházky po okolí! A když přece jen budete chtít zažít něco akčnějšího, v nedalekém statku si můžete domluvit vyjížďky na koních nebo si zajet do Netolic vyzkoušet tradiční lukostřelbu.

Ztraťte se v krásách Jizerských hor!

Zahrnuje vaše představa ideální dovolené chození po horách, ale už se vám nechce přespávat ve spartánsky vybavených horských chatách a vařit si večeři na dvouplotýnkovém vařiči? Dopřejte si luxusní pobyt v resortu Montanie, který se nachází v samém srdci Jizerských hor. I když jde na první pohled jen o dřevostavby, uvnitř vás čeká vše, co patří k čtyřhvězdičkovému ubytování. Skvělá kuchyně, pohodlně a stylově vybavené pokoje s nádhernými výhledy na vrcholky jizerských hor i výborně vybavené wellness.

Tady vás opravdu nikdo nebude rušit, i proto, že všude v okolí je slabý signál a samotný resort má omezenou wifi jen na restauraci. Vyzkoušejte si digidetox a budete překvapení, jak odpočatí se vrátíte!

 

Navíc, kdo by hledal signál, když může vyrazit objevovat přírodní krásy? Resort leží jen kousek od údolí Bílé a Černé Desné, rezervací, kde jsou nejen nedotčené horské lesy, ale i kaskády vodopádů na obou říčkách. Nebo můžete vyrazit na hřebenovou túru a zatoulat se až na hranice s Polskem.

Pohoda poblíž Rakovníku

Bydlíte ve středních Čechách a nechce se vám cestovat moc daleko? V tom případě doporučujeme strávit letošní dovolenou v Jesenici. Všechno, co potřebujete, tu máte po ruce. Přímo v hotelovém areálu jsou tenisové kurty nebo hřiště na petangue a únavu můžete smýt ve wellness centru.

 

Anebo raději vyzkoušíte golf? Že jste ho nikdy nehráli? Nevadí? Zdejší golfové hřiště má i svou akademii, jamky určené přímo pro začátečníky, a zkušení trenéři vám rádi vysvětlí, jak na to.

Pokud by vám nestačila procházka po greenu, navštivte zámek Krásný Dvůr a jeho zámecký park plný malých pavilonů, soch a jezírek. Milovníci focení budou mít postaráno o zábavu na celé odpoledne.

Poznejte slováckou pohostinnost!

A nakonec tip z jedné z nejkrásnějších částí Moravy – Slovácka. Máte tento kraj spojený hlavně s folklórními slavnostmi? To není jediné, co tu můžete zažít. Opusťte na chvíli 21. století a přeneste se do dávných dob, kdy Moravou putovali Cyril a Metoděj. Nepotřebujete na to stroj času, stačí navštívit Archeoskanzen v Modré. Tady na vlastní oči uvidíte, jak vypadalo slovanské hradiště, vyzkoušíte si dávná řemesla a ochutnáte speciality našich předků. Večer nemusíte odjíždět, hned vedle je hotel Skanzen, kde budete mít klid.

 

Další dny můžete ochutnávat víno a pálenku na místní Vinné a Slivovicové stezce, obdivovat expozici Živá voda, která vás přenese pod vodní hladinu, a večer si dát čerstvou rybu v hotelové restauraci. Modrá je i ideální startovní místo pro výlety do Buchlovských kopců.

Chcete ještě další inspiraci? Podívejte se na naši nabídku Romantických pobytů!

Tipy na klidná místa pro romantickou dovolenou v páru
Tipy na klidná místa pro romantickou dovolenou v páru
Tipy na klidná místa pro romantickou dovolenou v páru
Tipy na klidná místa pro romantickou dovolenou v páru
Tipy na klidná místa pro romantickou dovolenou v páru
Tipy na klidná místa pro romantickou dovolenou v páru
Tipy na klidná místa pro romantickou dovolenou v páru
Tipy na klidná místa pro romantickou dovolenou v páru

Sdílet

Poslední články

Jarní termální hody Spirit Sárvár: „Husákova“ islandská voda a ryba sv. Petra
Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Výlety za velikonočními tradicemi v Česku
Relax pro tělo i duši: užijte si zimu v termálech!
Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně
Kouzlo maďarských Vánoc: užijte si tradiční adventní trhy!

Ubytování v této lokalitě

Desná - Resort Montanie
Jesenice - Hotel Jesenice
Modrá - Hotel Skanzen
Sedlec - Wellness hotel Boží Oko