ČLÁNEK

Tipy na romantické pobyty v Česku na Valentýna

Kde letos prožijete Valentýna? Možná jste zatím každý rok zůstávali doma, nebo chodili do blízké restaurace. Udělejte to letos jinak! Dopřejte si se svou drahou polovičkou valentýnský pobyt. Budete na sebe mít víc času, než jen jeden večer, a navíc si úžasně odpočinete. Pokud zatím nevíte, kam vyrazit, inspirujte se našimi tipy na krásná místa u nás i na Slovensku. 

Přeneste se do pohádky a ochutnejte život na zámku 

Svátek svatého Valentýna je také příležitost splnit si vzájemně své sny. Pokud mezi ty vaše patří aspoň jednou se ocitnout v roli zámecké paní a pána, vyzkoušet, jak se spí v posteli s nebesy, nechat si donést snídani až do postele a prolenošit den na masážích, je pro vás pobyt v hotelu Panství Dlouhá Lhota jako stvořený. Nachází se v malebné brdské krajině nedaleko Prahy a opravdu se jedná o přestavěný zámek ze 17. století, kde i pokoje jsou zařízené v historickém stylu, jaký znáte z míst, která navštěvujete jako turisté. Pro příznivce „moderního luxusu“ jsou připraveny prostorné pokoje EXCLUSIVE a DE LUXE v objektu Konírna na nádvoří zámku.

V Luhačovicích zažijete wellness snů

Znáte sousloví švihák lázeňský? Do lázní se totiž dřív jezdilo nejen za zdravím, ale taky ukázat se ve společnosti, vytáhnout novou garderobu a užívat si posezení v kavárnách a luxusních restauracích. Co na tuto tradici navázat právě při valentýnském pobytu? Společnost vám bude dělat sice “jen” váš partner, ale to je v tomto případě rozhodně výhoda. 

Z českých lázní byste určitě měli vyzkoušet Luhačovice. Patří k nejkrásnějším v Česku a ještě pořád si zachovávají atmosféru menšího letoviska, takže se nemusíte bát velkých davů. Možná je to i tím, že jsou více obklopené přírodou, takže kromě návštěvy zkrášlovacích procedur, masáží nebo sauny můžete vyrazit na procházku k nedaleké přehradě, nebo se aspoň projít kolem skvostů secesní architektury – lázeňských domů navržených architektem Jurkovičem. Kromě secese jsou tu i nádherné stavby z doby první republiky, třeba hotel Alexandria, který je adult only a pro své hosty má na Valentýna naplánované speciální procedury, například orientální parní lázeň. 

 

Za romantikou a dobrým vínem jedině na Jižní Moravu 

Je pro vás nezbytným doplňkem valentýnského večera kvalitní víno? V tom případě si s partnerem můžete dopřát víkend v čtyřhvězdičkovém hotelu Amande v Hustopečích, kde ochutnáte víno doslova všemi smysly. Hotel je totiž vyhlášený nejen svým sklípkem, ale také wellness s unikátní vinnou kosmetikou, která slibuje omlazující efekty. Speciální valentýnský pobyt zahrnuje i pětichodovou večeři s vínem v den příjezdu. 

Nebo chcete spojit výlet za vínem s poznáváním historie? Tak to zamiřte do Znojma. Město, které je známé svými gotickými a renesančními památkami vás okouzlí atmosférou křivolakých uliček, romantických vyhlídek a půvabných zákoutí, ale taky výborných restaurací a všudypřítomných vinařství. Ubytování ve Znojmě doporučujeme v hotelu Happy Star, kde vás čeká i večeře při svíčkách nebo privátní noční koupání v hotelovém bazénu a whirlpoolu s lahví sektu.

 

Netradiční Valentýn – víkend na horách 

Na sezení v restauracích vás moc neužije a dáváte přednost sportu? A už jste letos byli na lyžích? Únor je měsíc, kdy na horách, a zvlášť těch slovenských, bývá sněhu dost, takže si určitě dobře zajezdíte. Můžete vyrazit třeba do Nízkých Tater, do oblíbeného skiareálu Jasná, o kterém jsme už v blogu psali. Kromě perfektně upravených sjezdovek je tu i místo jako stvořené pro romantický pobyt v páru – boutique hotel Tři Studničky, který je navíc adult only. V prostředí vyladěném podle feng-shui se starosti běžného života rozplynou a pokud ne, stačí si zajít do sauny a relaxovat, dokud budete chtít. 

Využijte naši nabídku romantických pobytů a vezměte svého Valentýna na společný prodloužený víkend! Z krásných společných vzpomínek se budete těšit ještě dlouho. 

Tipy na romantické pobyty v Česku na Valentýna
Tipy na romantické pobyty v Česku na Valentýna
Tipy na romantické pobyty v Česku na Valentýna
Tipy na romantické pobyty v Česku na Valentýna
Tipy na romantické pobyty v Česku na Valentýna
Tipy na romantické pobyty v Česku na Valentýna
Tipy na romantické pobyty v Česku na Valentýna
Tipy na romantické pobyty v Česku na Valentýna
Tipy na romantické pobyty v Česku na Valentýna

Sdílet

Poslední články

Jarní termální hody Spirit Sárvár: „Husákova“ islandská voda a ryba sv. Petra
Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Výlety za velikonočními tradicemi v Česku
Relax pro tělo i duši: užijte si zimu v termálech!
Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně
Kouzlo maďarských Vánoc: užijte si tradiční adventní trhy!

Ubytování v této lokalitě

Dlouhá Lhota - Hotel Panství Dlouhá Lhota
Hustopeče - Amande Wine wellness hotel
Jasná - Hotel Tri Studničky
Luhačovice - Alexandria Spa a Wellness hotel
Znojmo - Hotel Happy Star