ČLÁNEK

Podzimní výlety: inspirace pro milovníky vína a přírody

Nejbarevnější část roku je tady a bylo by škoda zůstávat doma. Co vyrazit třeba na vinobraní? Nebo byste raději načerpali energii někde v přírodě? Využijte podzimní svátky a víkendy a dopřejte si podzimní dovolenou plnou zážitků. Inspiraci najdete třeba v našem článku, kde vás zavedeme nejen na turisticky oblíbená místa, ale také vám prozradíme, kde si atmosféru podzimu vychutnáte pěkně v klidu. A protože k září patří i víno, pozveme vás na vinobraní a vinařské soutěže.

Ztraťte se mezi skalami

Milujete romantické procházky mezi skalami? Na podzim je kouzlo skalních měst ještě působivější, protože okolí skalních velikánů hraje všemi barvami. V Česku je hned několik míst, odkud si odvezete nejen zážitky, ale také spoustu krásných fotek.

 

ČESKÉ ŠVÝCARSKO

Pískovcové skály, drsné soutěsky a neuvěřitelné výhledy. Není divu, že sem jezdí turisté z celé Evropy. Pokud jste zatím České Švýcarsko nenavštívili, protože to máte daleko, určitě to napravte. Je to ráj nejen pro pěší, ale i pro cyklisty. Co byste rozhodně neměli minout?

Ikonickou Pravčickou bránu, symbol Českého Švýcarska, zná určitě každý. I když bylo okolí v roce 2022 poničené požárem, od začátku roku 2023 je už většina stezek kolem skal přístupná.

Dalším lákadlem bude určitě projížďka pramicí po řece Kamenici v úseku Divoké soutěsky, kde vás čeká i zajímavý výklad o přírodě a historii. Krásy Českého Švýcarska můžete obdivovat i z výšky, je tu totiž řada rozhleden. Cyklisty potěší tzv. Brtnický expres, který vyráží z Děčína a končí v Mikulášovicích. V tomto krásném městečku se navíc můžete i ubytovat, zdejší hotel Ron nabízí jak pokoje, tak i 4lůžkové apartmány.

 

SVATOŠSKÉ SKÁLY U KARLOVÝCH VARŮ

V západní části naší republiky ještě zůstaneme. Jaké asociace se vám vybaví při jménu Karlovy Vary? Filmový festival? Lázně?

Málokdo ale ví, že kromě proslavených pramenů je tu i další přírodní bohatství, nádherné skalní útvary na břehu řeky Ohře. Prý je to zakletá svatba, kterou kdysi dávno proměnila v kámen jedna víla. Jestli tak Svatošské skály opravdu vypadají, zjistíte během výletu po naučné stezce z Karlových Varů-Dubí. Po cestě potkáte i krásnou visutou lávku, ideální místo na focení zdejší krajiny.

Máme pro vás také tip na skvělé ubytování, mimo ruch lázeňských kolonád. Čtyřhvězdičkový komplex Cihelny Golf & Wellness leží na okraji Karlových Varů, uprostřed přírody, a nabízí komfortní ubytování včetně wellness procedur a hlavně 18jamkové profesionální golfové hřiště. Ideální místo pro víkend plný odpočinku. 

Podzim plný vína na Jižní Moravě

Zelená duše vína doutná na vinicích...“, zpívá Hradišťan. Oslovuje vás poezie zasvěcená nápoji králů? Chcete si vychutnat podzim se sklenkou v ruce? Vydejte se na Jižní Moravu! 

S vínem se tu od září do listopadu budete potkávat na každém kroku. Chcete zažít opravdové oslavy vína? Tradiční vinobraní ve Znojmě a Mikulově vás díky kostýmovaným akcím vtáhne do atmosféry minulých staletí. Anebo si chcete užít spíš lidovější pojetí slavností? V říjnu probíhá Valtické vinobraní s krojovanými průvody, cimbálkou, ale i hvězdami pop music. Je to velmi oblíbená akce, takže doporučujeme zajistit si ubytování co nejdřív.

Ale pokud máte raději osobní setkání s vinaři v užším kroužku degustujících, pak vás nadchne Festival otevřených sklepů Znojemska. Tato událost je zaměřená na místní malá vinařství a umožňuje vám ochutnat exkluzivní vína v příjemné a komorní atmosféře jejich vlastních sklípků. Ubytování vám poskytne stylový hotel Clemar a penzion Austis ve historickém centru Znojma.

A na závěr jeden tip pro opravdové znalce vína. Nenechte si ujít Národní soutěž vín Velkopavlovické vinařské podoblasti, kterou v říjnu hostí hustopečský hotel Amande!

Užijte si podzim plnými doušky a kdybyste chtěli ještě další inspiraci, podívejte se na naši nabídku pobytů v Česku


Podzimní výlety: inspirace pro milovníky vína a přírody
Podzimní výlety: inspirace pro milovníky vína a přírody
Podzimní výlety: inspirace pro milovníky vína a přírody
Podzimní výlety: inspirace pro milovníky vína a přírody
Podzimní výlety: inspirace pro milovníky vína a přírody
Podzimní výlety: inspirace pro milovníky vína a přírody
Podzimní výlety: inspirace pro milovníky vína a přírody

Sdílet

Poslední články

Jakých bylo 30 let DAENu? Rozhovor s paní majitelkou
Jarní termální hody Spirit Sárvár: „Husákova“ islandská voda a ryba sv. Petra
Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Výlety za velikonočními tradicemi v Česku
Relax pro tělo i duši: užijte si zimu v termálech!
Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně

Ubytování v této lokalitě

Hustopeče - Amande Wine wellness hotel
Karlovy Vary - Cihelny Golf & Wellness
Mikulášovice - Hotel Ron
Znojmo - Hotel Clemar a penz. Austis