ČLÁNEK

Naplánujte si zimní dovolenou bez rizika storno poplatků

Plánovat si letos dovolenou na horách vypadá jako sázka do loterie. Bojíte se propadnutí storno poplatků? Vyberte si z pobytů, které mají označení Rezervace bez rizika. O co jde?

Velká část hotelů, které najdete v našem katalogu, nabízí možnost objednat si pobyt se speciálními storno podmínkami. Oproti běžné situaci můžete pobyt zrušit nebo vyměnit 31 dní před nástupem, a to bez udání důvodu a hlavně bez jakýchkoli storno poplatků. Pokud bude hotel zavřený z důvodu vládních omezení, pak možnost zrušení platí kdykoliv před nástupem. Více informací najdete v samostatném článku.

Kam se tedy vypravit na zimní lyžařskou dovolenou?


​Romantika chalup a rodinných penzionů

Zasněžená krajina, ze které vykukují staré chalupy, to je výjev jako z pohádky. Chcete to letos zažít?

Vypravte se na Šumavu, do Horních Vltavic. Malá vesnice kousek od Vimperka skrývá nově zrekonstruovaný objekt malého rodinného Penzionu Bázum, kde se budete cítit jako doma. Krom skvělé kuchyně, domácích marmelád a medu je zdejší majitelka také vyhlášenou umělkyní.

Věnuje se totiž výrobě tradičních šumavských vinutých perel, které potěší oko každé dámy. Horní Vltavice jsou ideální místo pro rodinnou dovolenou, protože zdejší lyžařský areál Nad Kovárnou je dost členitý na to, aby si zajezdili začátečníci i pokročilí a navíc jsou zde velmi příznivé ceny.

Další skvělé místo pro klidnou dovolenou, tentokrát přímo pod dohledem boha Radegasta, se nachází v Trojanovicích, pár kilometrů od Frenštátu pod Radhoštěm. Hotel U lip má výbornou polohu jen 500 m od lanovky na Pustevny. Po náročném dni si zde můžete dopřát i saunu.

 

​Z pokoje rovnou na sjezdovku

Pokud patříte k lidem, které mnohem víc, než vybavení pokojů zajímá kvalita sjezdovek a jejich dostupnost od místa ubytování, rezervujte si některou z horských chat v areálu Dolní Moravy v Jeseníkách.

Chata Marcelka leží přímo u spodní stanice lanovky Sněžník a Penzion Terezka naproti sjezdovce U Slona. Od letošního roku je navíc celý areál sjezdovek na Dolní Moravě propojený, takže tu vzniklo několik opravdu dlouhých tras. Sjezdovka Slamník a Sněžník má víc jak 2,5 km a otevřou se vám na ní nádherné výhledy.

Spojení Slamníku, Sněžníku a sjezdovky Kamila je jen pro otrlé, protože větší částí spadá do kategorie černá. Snowtraily a funtraily, které střídají odpočinkové úseky, si užijete díky propojení sjezdovek Slamník, Vyhlídková, Velký Slon a Ondráš. Mimo lyžařské radovánky stojí za návštěvu i Stezka v oblacích, která je za dobrého počasí otevřená i v zimě. 

Stylové ubytování s výhledem na Sněžku a Černou horu vás čeká v krkonošské vesničce Malá Úpa. Rodinný penzion Chata Sněženka leží v klidném údolí hned u sjezdovky U kostela. Krom sjezdovek si nezapomeňte přibalit i běžky, protože kolem penzionu vede běžecká stopa. Těch je v okolí celá řada a po hřebenovkách se můžete dostat až do Polska.

 

Chcete-li ale zažít něco opravdu unikátního, dopřejte si pobyt v Resortu Montanie v Jizerských horách. Minimalistická stavba obložená dřevem na první pohled působí jako moderní verze horské chaty, ale vevnitř vás čeká designový interiér, neobvyklé prostory a wellness. Celý resort stojí o samotě, v lesoparku poblíž města Desná. V okolí je řada běžeckých tras, nejbližší sjezdový areál se nachází v Desné.

​Náš tip: Do Prčic za sněhem za každých podmínek

Stále váháte, jestli letos vyjet na hory? Co když nakonec nebude sníh? Pro tyto příležitosti pro vás máme tip na unikátní areál ve Středních Čechách. Jmenuje se Monínec a leží u obce Sedlec-Prčice. Od roku 2016 je vybavený zařízením Snowfactory, které umožňuje vyrábět sníh i při teplotě nad 10 °C. Tuto technologii často používají areály, kde se jezdí biatlon, ale na sjezdovkách drží areál Monínec prvenství. Pomocí Snowfactory se zde zasněžují dvě sjezdovky a areál Skiparku, kde je i dětská lyžařská škola.

Jak vidíte, výběr míst, kam můžete bez rizika zajet, je opravdu velký. Pokud vás zajímá víc, podívejte se na celou nabídku Rezervace bez rizika a vyberte si zimní dovolenou bez obav z propadlého storno poplatku.


Naplánujte si zimní dovolenou bez rizika storno poplatků
Naplánujte si zimní dovolenou bez rizika storno poplatků
Naplánujte si zimní dovolenou bez rizika storno poplatků
Naplánujte si zimní dovolenou bez rizika storno poplatků

Sdílet

Poslední články

Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Výlety za velikonočními tradicemi v Česku
Relax pro tělo i duši: užijte si zimu v termálech!
Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně
Kouzlo maďarských Vánoc: užijte si tradiční adventní trhy!
Objevte okouzlující svět slovenských termálních lázní

Ubytování v této lokalitě

Desná - Resort Montanie
Dolní Morava - Chata Marcelka
Dolní Morava - Penzion Terezka
Horní Vltavice - Penzion Bázum
Malá Úpa - Chata Sněženka
Sedlec-Prčice - Hotel Monínec
Trojanovice - Hotel U Lip