ČLÁNEK

Léto s dětmi: prožijte fajn dovolenou v Česku!

Prázdniny jsou v plném proudu! Je už pozdě na to zařizovat si někde pobyt s dětmi? Určitě ne a my vám dáme tipy, kam jet. Ať už jste rodina vášnivých cyklistů, nebo vás baví objevovat krásy přírody pěšky, nemusíte cestovat daleko. Udělejte si letos čas na poznávání zajímavých míst v Česku, kde je navíc dost zábavy pro děti i dospělé.

 

Za koupáním jedině na Mácháč!

Chcete v létě spíš lenošit, opalovat se, číst knížku a sem tam jedním okem zkontrolovat, jak si vaše děti užívají program se zkušenými animátorkami? Jak by se vám líbilo ležet přitom na písčité pláži?

Za tímto zážitkem nemusíte cestovat do ciziny, stačí vám dovolená “na Mácháči!

Na břehu Máchova jezera, vlastně největšího českého rybníku, totiž před pár lety vyrostl unikátní aquapark Staré Splavy. Tropický ráj s bílými písčitými plážemi posetými slunečníky, scenerie jako vystřižená z Karibiku, kde vás čekají bary, stánky se zmrzlinou a spousta neobvyklých atrakcí. Superrychlé skluzavky, bazén zapuštěný přímo v jezeře s masážní perličkovou lavicí, a pro děti obří trampolíny, vodní houpačky, vysoké ledovce pro odvážné horolezce, a mnoho dalších nafukovacích atrakcí.

 

Aquapark je místo, kde nestačí strávit jen jeden den. Ubytujte se s dětmi v penzionu FAMI DE LUXE DESIGN a užijte si vodní radovánky, jak dlouho budete chtít. V okolí Máchova jezera je taky spousta cyklostezek, s dětmi určitě vyzkoušejte tu, která vede do areálu Vrchbělá. Na jednom místě si tu můžete prolézt zdejší nejkrásnější zříceniny! Sice jen jako dřevěné modely – prolézačky pro děti, ale to vůbec nevadí. Skutečný hrad – legendami opředený Bezděz, je nedaleko.

Hruboskalsko – prozkoumejte stezky loupežníka Rumcajze!

Představujete si Český ráj jen jako místo pro romantickou dovolenou ve dvou? S dětmi získá skalní město úplně jinou atmosféru. Budete se společně bavit tím, jak bez doteku prolézt úzkými průchody mezi skalami, sbírat borůvky, počítat, kolik vyhlídek jste už navštívili, a přemýšlet, který ze skalních útvarů vám připomíná nějaké zvíře nebo člověka.

 

A protože je nedaleko město Jičín, budete narážet i na stopy loupežníka Rumcajze. Ať už přímo ve městě, nebo na turistických stezkách, které vedou k jeho jeskyni.

Přece jen se nechcete vzdát romantiky? V tom případě se ubytujte v nádherném zámeckém hotelu Hrubá Skála. Přesně v tom, který najdete v každé brožurce o Českém ráji. Vy si můžete užívat nádherné výhledy ze zámecké terasy a děti zas pocit, že bydlí jak princezny a princové. Navíc je to perfektní startovací místo pro výlety po okolí.

Za mamuty na Dolní Moravu

Co vymyslet, aby se děti nenudily? Zvlášť třetí den dovolené bývá kritický a měli byste mít nějakou pecku v rukávu. Pokud se chystáte na dovolenou do Jeseníků, je to jednoduché.

Dolní Morava – Mamutík a Stezka v oblacích

Znáte Dolní Moravu jen pokrytou sněhem? I v létě je tu o zábavu postaráno. Návštěva Mamutíkova vodního parku a Lesního zážitkového parku se bude líbit dětem (ideální věk je 2-10 let) i dospělým. Zapomeňte na kovové konstrukce, které znáte z městských hřišť. Tady je všechno ze dřeva, chaloupky, prolízačky i složité systémy vodních kanálu, kudy protéká voda. Zabavit se můžete i v bludišti nebo v dřevěných tunelech. Nebo chcete spíš objevovat tajemství ostrova na řece? Obří mamut s tobogánem v chobotu už bude jen třešnička na dortu.

 

Dolní Morava má ale i další atrakce, takže si raději objednejte ubytování, ať máte čas všechno prozkoumat. Co třeba útulný horský penzion TEREZKA?

Další dny dovolené na Dolní Moravě můžete věnovat prohlídce Stezky v oblacích. Dechberoucí výhledy do krajiny, adrenalinové atrakce, jako jsou síťované tunely nebo 100 m dlouhý tobogán. Oblíbená turistická atrakce má ale za cíl i vzdělávat, takže po cestě najdete řadu informačních panelů. 

Stejně úchvatný výhled vám poskytne i nejdelší visutý most pro pěší na světě. Unikát dlouhý přesně 721 m a vysoká 95 m vede od chaty Slaměnka nedaleko Stezky v oblacích přes údolí až k úbočí kopce Chlum.

Po výhledech ze Stezky v oblacích a Bridge 721 můžete sjet zpět do údolí na Mamutíkově bobové dráze nebo pro milovníky ještě většího adrenalinu je zde připraveno několik cyklistických trailů od těch pro rodiny s dětmi a úplné začátečníky až po pokročilé.   

Chcete ještě další tipy na místa, kde strávit letošní dovolenou s dětmi? Inspirujte se na našem webu!

Léto s dětmi: prožijte fajn dovolenou v Česku!
Léto s dětmi: prožijte fajn dovolenou v Česku!
Léto s dětmi: prožijte fajn dovolenou v Česku!
Léto s dětmi: prožijte fajn dovolenou v Česku!
Léto s dětmi: prožijte fajn dovolenou v Česku!

Sdílet

Poslední články

Jarní termální hody Spirit Sárvár: „Husákova“ islandská voda a ryba sv. Petra
Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Výlety za velikonočními tradicemi v Česku
Relax pro tělo i duši: užijte si zimu v termálech!
Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně
Kouzlo maďarských Vánoc: užijte si tradiční adventní trhy!

Ubytování v této lokalitě

Dolní Morava - Chata Marcelka
Dolní Morava - Chata U Slona
Dolní Morava - Penzion Terezka
Dolní Morava - Wellness hotel Vista
Hrubá Skála - Zámecký Hotel
Staré Splavy - Pension Fami Retro Design
Staré Splavy - Rezidence Fami De Luxe Design