ČLÁNEK

Konec roku bez stresu? Odjeďte na vánoční dovolenou!

Představte si, že byste o letošních Vánocích řešili jen nákup dárků a výběr toho nejkrásnějšího balícího papíru. Žádný velký úklid, pečení 20 druhů cukroví, obalování kapra a chystání bramborového salátu pro celou širokou rodinu.

Láká vás tahle představa? V tom případě jste ideální kandidáti na vánoční dovolenou. Máte strach, že tak přijdete o typicky českou atmosféru svátků? V tom případě si vyberte dovolenou v Česku. Máme pro vás tipy na pár krásných míst, kde můžete letos strávit Vánoce a poté si pobyt prodloužit klidně až do Silvestra.

 

​Dobijte energii v šumavských hvozdech

Nejlepší způsob, jak opravdu vypnout a odstřihnout se od městského shonu, je zamířit do přírody. V Čechách se vám sice nepodaří najít místa, která by byla úplně mimo civilizaci, ale třeba na Šumavě se k tomuto stavu dostanete poměrně blízko.

Pokud počasí dovolí, vezměte si běžky a vydejte se podél horských potoků na šumavské slatě, k pramenům Vltavy, kolem Lipna nebo přes malebné šumavské vesničky s lidovou architekturou, jakou najdete třeba v Horské Kvildě, na Modravě nebo v Srní.

 

Tyto lokality jsou ideální i na ubytování, protože jimi prochází řada turistických stezek a bežeckých tratí. Pokud byste stáli spíš o sjezdování, pár kilometrů odsud je lyžařské středisko Zadov, které je vhodné pro začínající i zkušené lyžaře.

Pokud nebude sníh, je v okolí spousta zajímavých míst, které můžete navštívit. Třeba unikátní vlčí rezervace v Srní, kde se napřed na 2 km dlouhém okruhu seznámíte se stopami a zajímavostmi ze života šumavských šelem a pak, když budete mít štěstí, uvidíte vlky na vlastní oči ve výběhu v přilehlé oboře. Milovníci památek by si neměli nechat ujít zimní prohlídky hradu Kašperk, Čeňkovu pilu v Rejštejně nebo Bienertovu pilu v Modravě.

Relax v lázních je nejlepší prevence nachlazení

Druhým tipem, kam zamířit na vánoční dovolenou, jsou lázně. V zimě se vám jejich návštěva vyplatí hned dvakrát. Krom toho, že si užijete řadu relaxačních procedur, masáží a zábalů, pomůžete také nastartovat imunitu.

A které lázně stojí za návštěvu? Záleží na tom, z které části republiky jste. Moraváci mohou zamířit do Luhačovic, města proslulého secesními vilami navrženými českým architektem Jurkovičem. Krásy města můžete obdivovat se sklenicí Vincentky v ruce, tato známá minerálka totiž pramení právě v Luhačovicích.

 

Do lázeňského trojměstí Karlovy Vary - Mariánské Lázně - Františkovy Lázně se vypraví spíše lidé ze západní půlky republiky. Mariánské Lázně a Karlovy Vary nabízí luxusní ubytování, širokou nabídku služeb i nádherou architekturu lázeňských domů, ale musíte se smířit s tím, že tu na svátky bývá skoro tak rušno, jako během letní sezóny.

Více klidu si při vánoční dovolené užijete spíš v menších Františkových Lázních nebo v o něco vzdálenějších Konstantinových Lázních. Pokud jste ještě o Konstantinových Lázních neslyšeli a máte chuť objevit novou lázeňskou lokalitu, určitě si zde objednejte pobyt. Dýchne tu na vás klid a navíc je tu podobná architektura i atmosféra, jak v oblíbených letoviscích Jižních Čech.

 

Kouzlo vánočních trhů a silvestrovských oslav

Chyběl by vám uprostřed lesů ohňostroj, party, kulturní zážitky a všechny ostatní lákadla Vánoc ve městě? V tom případě si dopřejte vánoční a silvestrovský pobyt v Praze. Když se ubytujete v čtyřhvězdičkovém hotelu Amarilis, budete to mít co by kamenem dohodil na Václavské náměstí, k metru nebo na nádraží. Je to ideální místo pro dovolenou v páru. Hotel dýchá romantickou prvorepublikovou atmosférou a navíc má úžasné wellness, ze kterého se vám nebude chtít odejít.

Dopřejte si letos klidné svátky a vyberte si některý z našich vánočních a Silvestrovských pobytů.

Konec roku bez stresu? Odjeďte na vánoční dovolenou!
Konec roku bez stresu? Odjeďte na vánoční dovolenou!
Konec roku bez stresu? Odjeďte na vánoční dovolenou!
Konec roku bez stresu? Odjeďte na vánoční dovolenou!
Konec roku bez stresu? Odjeďte na vánoční dovolenou!

Sdílet

Poslední články

Jarní termální hody Spirit Sárvár: „Husákova“ islandská voda a ryba sv. Petra
Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Výlety za velikonočními tradicemi v Česku
Relax pro tělo i duši: užijte si zimu v termálech!
Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně
Kouzlo maďarských Vánoc: užijte si tradiční adventní trhy!

Ubytování v této lokalitě