ČLÁNEK

Jihomoravská vinobraní a vinařské slavnostní 2018

Český národ se dělí na dvě velké podskupiny: milovníky piva – pivaře a ty, kteří nedají dopustit na lahodné vínko – vinaře. A právě pro druhou zmíněnou skupinu degustátorů máme dobrou zprávu. Těšíte se na letošní víno a burčák? Našli jsme pro vás několik vinobraní a vinařských slavností, které se budou v následujících dnech konat na Jižní Moravě.

Otevřené sklepy Čejkovice 2018

Vydejte se po čejkovických uličkách a vychutnejte si poctivou degustaci moravských vín. Do akce se zapojí celá řada vinařů a vinařských firem přímo z Čejkovic. Slavnost bude zakončena příjemnou besedou a posezením u cimbálové muziky.

Lužické vinobraní Lužice 2018

Pokud nestihnete otevřené sklepy v Čejkovicích, nezoufejte. Přehlídka vinařských slavností ani zdaleka nekončí. Začátkem září můžete navštívit třeba tradiční Lužické vinobraní, které začíná krojovým průvodem. Dojde na zarážaní hory, degustace vín a burčáku, ale i výstavu hroznů nebo grilovačku.

Bzenecké vinobraní 2018 Bzenec

Bzenecká lipka v září ožije Bzeneckým vinobraním. Nebudou chybět kroje, lidová muzika ani historické tradice. Samozřejmostí bude ochutnávka místních i zahraničních vín a folklórní akce.

Svátek vína Hodonín 2018

Pokud vás Bzenecké vinobraní příliš nezaujalo, můžete v ten samý den zamířit na akci s názvem Svátek vína Hodonín 2018, která probíhá ve stejnojmenném městě a nabídne průvod, vystoupení folklorních souborů, ochutnávku vín s doprovodným programem a hody s lidovou zábavou.

Lázeňské vinobraní Hodonín 2018

A v Hodoníně ještě chvíli zůstaneme. Pokud budete mít chuť na víno i po výše uvedených akcích, můžete se koncem září, vydat na Lázeňské vinobraní Hodonín 2018. Slavnost s cimbálovou muzikou se koná v areálu lázní a těšit se můžete na žehnání vína, přání dobré úrody a bohatý kulturní program.
Jihomoravská vinobraní a vinařské slavnostní 2018 - Česká republika Jižní Morava - Burčák

Sdílet

Poslední články

Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Výlety za velikonočními tradicemi v Česku
Relax pro tělo i duši: užijte si zimu v termálech!
Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně
Kouzlo maďarských Vánoc: užijte si tradiční adventní trhy!
Objevte okouzlující svět slovenských termálních lázní

Ubytování v této lokalitě

Hodonín - Hotel Panon
Hustopeče - Amande Wine wellness hotel
Modrá - Hotel Skanzen
Velehrad - Hotel MLÝN VELEHRAD
Znojmo - Hotel Happy Star