ČLÁNEK

Dejte sbohem předvánočnímu stresu a nadělte si pobyt v lázních!

 

Začíná listopadové mlhavé pošmourno. Užíváte si tohle počasí? Nebo pro samé starosti, které přináší konec roku, ani nevíte, jak to vypadá za okny vašeho bytu? Co kdybyste letos zapomněli na vánoční úklid, pečení cukroví a plánování návštěv širokého příbuzenstva a strávili dovolenou o Vánocích relaxem ve wellness? Stačí se jen rozhodnout, jak daleko jste ochotní cestovat.

Hvězdné Karlovy Vary nebo klid Konstantinových Lázní?

Když už si vyberete relax v lázních, jako první vás určitě napadnou světoznámé Karlovy Vary. Sice tam asi nepotkáte filmové hvězdy, jako při slavném festivalu, ale zato si naplno užijete kouzlo Vánoc. Až do konce roku zde probíhá tradiční jarmark s bohatým programem, vánočním zbožím a regionálními specialitami. Ve Vánočním domě na zámečku v Doubí na vás dýchne ta pravá atmosféra provoněná zapálenou purpurou, vystavenými betlémy a nepřeberným množstvím vánočních ozdob. Doplňte si skleničku svařáku a dobroty z Andělské cukrárny a pohodová nálada je na světě. Nemusíte se stresovat ani spěcháním na slavnostní večeři. Přímo naproti Mlýnské kolonády je Astoria Hotel, kde se o vás perfektně postarají. Štědrý večer pak můžete zakončit netradičně v sauně nebo v bazénu.

Jsou pro vás Karlovy Vary příliš rušné a hledáte místo, kde budete mít víc soukromí? V tom případě se vám určitě bude líbit v Konstantinových Lázních. Nejmenší lázně západních Čech jsou kupodivu turisty opomíjené, i když skrývají jeden z nejlepších hotelů v okolí. Čtyřhvězdičkový lázeňský hotel Löwenstein funguje již více jak sto let, zub času ale na něm rozhodně nezapracoval. Čekají vás elegantní a moderně zařízená apartmá, stylové spa s bylinnými procedurami i malovaný vinný sklípek s nabídkou moravských vín. Milovníci procházek si přijdou na své, ať už jde o nádherný Lázeňský park, nebo krásné okolí.

Pohádkový pobyt na zámku

Taky se každý rok díváte na Popelku a sníte o tom, jaké by to bylo prožít dovolenou na zámku? Předvánoční čas můžete strávit v Liblicích nedaleko hradu Kokořín, kde se vám vaše přání vyplní. I když si zámek zvenku zachoval svůj barokní ráz, uvnitř vás čeká pohodlí čtyřhvězdičkového hotelu. V zámeckém wellness centru si můžete vybrat z mnoha regeneračních procesů, které probudí vaše tělo ze zimního spánku. Ráno se skvěle naladíte snídaní přímo do postele a pak už můžete vyrazit na romantickou procházku zámeckým parkem nebo se vydat ochutnávat vína do blízkého Mělníku. A kdybyste se přece jen nudili, do Prahy je to necelých 30 kilometrů.

Svátky za hranicemi (všedních dní)

Mluvit o lázních a nezmínit ráj termálů Maďarsko by bylo rozhodně škoda. Cestovat až k Balatonu se vám ale asi nebude chtít. Už jste ale navštívili adventní Budapešť? Říká se, že zdejší vánoční trhy jsou nejkrásnější v Evropě a navíc trvají až do Nového roku. Atmosféru tu neruší prodejci levných asijských dekorací, zato regionálních potravin a tradičních lidových výrobků tu najdete opravdu spoustu. A i když zrovna nebudete nakupovat, užít si osvětlené historické centrum stojí za to.

Budapešť je navíc známá i svými lázněmi. Vyvěrá tu celkem 123 termálních pramenů a každé lázně mají svou neopakovatelnou atmosféru. Najdete tu historické budovy ještě z dob turecké nadvlády, které jsou po většinu dní přístupné jen mužům, secesní interiéry, které připomínají pražský Obecní dům, i lázně Széchenyi v městském parku Városliget s neobarokní budovou připomínající žlutý šlehačkový dort. Skvělé wellness služby najdete i v řadě místních hotelů. Oblíbeným místem je čtyřhvězdičkový Hotel Aquaworld Resort s vlastními lázněmi a vstupem do největšího evropského krytého aquaparku.

Zkuste letošní Vánoce pojmout odpočinkově a inspirujte se naší nabídkou wellness pobytů.

Dejte sbohem předvánočnímu stresu a nadělte si pobyt v lázních!

Sdílet

Poslední články

Jarní termální hody Spirit Sárvár: „Husákova“ islandská voda a ryba sv. Petra
Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Výlety za velikonočními tradicemi v Česku
Relax pro tělo i duši: užijte si zimu v termálech!
Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně
Kouzlo maďarských Vánoc: užijte si tradiční adventní trhy!

Ubytování v této lokalitě