ČLÁNEK

5 aquaparků, které budou děti milovat


Děti a voda, to je láska na první pohled. Už se ty vaše začaly vyptávat, kdy konečně bude léto a pojedete se koupat? Nečekejte na letní prázdniny a vyražte s dětmi na dovolenou nebo aspoň na prodloužený víkend do aquaparku!

 

Je nám jasné, že trávit ve vodě několik dní po sobě úplně nechcete. Proto jsme pro vás vybrali nejen ty nejlepší aquaparky v Česku, na Slovensku a Maďarsku, ale hlavně lokality, kde je krásné okolí a příležitosti vyrazit na výlet. 

 

Adrenalin v Tatralandii nebo pohoda v Bešeňové? 

První tip ocení zejména rodiny, které mají v oblibě dovolenou na horách. Dva nejoblíbenější slovenské aquaparky najdete totiž v Tatrách, poblíž Liptovské Mary. Dovolenkovou náladu vám přinese už jen pohled na horské masivy při příjezdu do Liptova a od té doby už to bude jen lepší. Začít můžeme třeba u ubytování v Holiday Village Tatralandia, kde vás čeká výběr z několika typů ubytování. Menší chatky, ale taky pohodlné bungalovy, které spíš než jako horská bouda vypadají jako luxusní hotelové pokoje. Všechny typy ubytování jsou ale children friendly, takže se nebojte dopřát si pohodlí.

To hlavní lákadlo je ale samozřejmě aquapark Tatralandia. Pokud máte děti školou povinné a milující adrenalin, budou se tu cítit jako v ráji. Je tu 20 tobogánů, od těch menších až po obrovské s U rampou, bazény s protiproudy a vlnobitím. Skákací hrady a další atrakce.

A co zkusit surfování? Tatralandia nedávno otevřela interiérový surfový simulátor, kde vás zkušený instruktor provede lekcí na umělé vlně. Připravte se, že pobyt v tomhle aquaparku bude opravdu jízda! 



Milujete tatranskou přírodu, máte v plánu jít obdivovat krásy Skalnatého nebo Štrbského plesa a zároveň chcete s dětmi zažít nějakou zábavu? V tom případě pro vás bude ideální ubytování v Bešeňové. Stejně jako při pobytu v Liptově i tady máte v ceně vstupenku do aquaparku. V Bešeňové vás čekají bazény s termální vodou, tobogánová věž i brouzdaliště pro nejmenší. Pro děti je tu dětský bufet a také nabídka animačních programů, aby si rodiče mohli užít chvíli klidu v relax centru. 



Za termálními prameny do Maďarska  

Přijde vám voda na koupalištích studená i v nejparnějším létě? V tom případě byste měli zamířít do aquaparků s termálními prameny. Kde jich najdete nejvíc? Nedaleko našich hranic, v Maďarsku. 

 

Jedním z nejoblíbenějších cílů rodin s dětmi je Sárvár. Malebné městečko s bohatou historií vás okouzlí přátelskou atmosférou, řadou kulturních akcí, ale hlavně termálními koupelemi a venkovním aquaparkem, kde jsou skluzavky, pirátská loď a víc jak 100 m dlouhý tobogán. Pokud  hledáte místo, kde vás i s dětmi přivítají s otevřenou náručí, ubytujte se v čtyřhvězdičkovém hotelu Park Inn a užijte si pobyt all inclusive. Děti budou určitě nadšené, že si můžou dát zmrzlinu nebo limonádu, kdykoliv budou chtít, a vy budete bez starostí, že vám to vybílí peněženku. Kromě toho si můžete společně užít family spa nebo nechat děti na animačním programu a jít relaxovat do královských lázní. 

 

Chyběl by vám na dovolené ruch velkoměsta? V tom případě je pro vás ideální destinací Budapešť. Vyvěrá tady 123 termálních pramenů a lázní je tu celá řada. S dětmi vás ale bude zajímat jediné místo, čtyřhvězdičkový hotel Aquaworld Resort, ze kterého získáte exkluzivní přístup do největších zážitkových lázní v Evropě. Aquapark je z velké části krytý, takže nabízí relax po celý rok. Na co se tam můžete těšit?

 

Hned na první pohled vás okouzlí obrovská kupole o průměru 72 m a výšce 5 pater. Uvnitř najdete tropickou atmosféru a architekturu připomínající ztracené město dávné civilizace v džungli. Na děti čeká několik  bazénů, 11 skluzavek, různé vodní atrakce, pozoruhodné visící mosty, věže a taky řada animačních programů, které mohou rodiče využít, aby si odpočinuli v sauně nebo na některé z procedur. 

 

Aquapark v Česku – přijeďte do Liberce

Nechce se vám cestovat do zahraničí? Nemáte dost dovolené na celý týden mimo prázdniny? Zařiďte si víkendový pobyt v Liberci, v čtyřhvězdičkovém hotelu Babylon.

Ten
 je součástí unikátního ostrova zábavy - Centra Babylon, přezdívaného "továrna" na zábavu. Pro děti je tu tolik vyžití, že nebudete vědět, co vyzkoušet dřív. Pokud ale máte jasno, že jedna z atrakcí bude aquapark, připravte se na zážitek se skvělou atmosférou. V aquaparku se totiž přenesete do světa verneovek a steampunku, kde nechybí originální dekorace včetně vzducholodě. Samozřejmě je tu i řada skluzavek, čtyři tobogány včetně adrenalinového trychtýře - Spacebowlu, vodotrysky nebo divoká řeka. 



Nalákali jsme vás? Udělejte si výlet do aquaparků ještě v květnu nebo v červnu! Děti to určitě potěší a vy se vyhnete největšímu náporu turistů během prázdnin. Chcete víc inspirace? Podívejte se na naši nabídku pobytů pro rodiče s dětmi




5 aquaparků, které budou děti milovat
5 aquaparků, které budou děti milovat
5 aquaparků, které budou děti milovat
5 aquaparků, které budou děti milovat
5 aquaparků, které budou děti milovat
5 aquaparků, které budou děti milovat
5 aquaparků, které budou děti milovat

Sdílet

Poslední články

Jarní termální hody Spirit Sárvár: „Husákova“ islandská voda a ryba sv. Petra
Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Výlety za velikonočními tradicemi v Česku
Relax pro tělo i duši: užijte si zimu v termálech!
Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně
Kouzlo maďarských Vánoc: užijte si tradiční adventní trhy!

Ubytování v této lokalitě

Bešeňová - Galeria Thermal Bešeňová
Bešeňová - Hotel Akvamarín
Bešeňová - Hotel Bešeňová
Bešeňová - Penzion Fontana
Budapešť - Aquaworld resort
Liberec - Wellness hotel Babylon
Liptovský Mikuláš - Apartmány Liptov
Liptovský Mikuláš - Demänová Rezort
Liptovský Mikuláš - Holiday Village Tatralandia
Liptovský Mikuláš - hotel MARMOT SOREA
Sárvár - Hotel Park Inn