ČLÁNEK

Top 5 míst na zimní dovolenou s dětmi

Už víte, kam pojedete s dětmi na jarní prázdniny? Jestli ještě váháte, máme pro vás seznam těch nejlepších míst, kam letos můžete vyrazit.

Dovolená v Prčicích

Pokud jste se právě zarazili, kam vás vlastně chceme poslat, tak vám možná víc napoví název Monínec. Tento oblíbený lyžařský areál leží ve středních Čechách u města Sedlec Prčice a je vyhledávanou destinací pražských lyžařů, kteří si chtějí užít víkend na svahu, a nebo rodičů, kteří chtějí své ratolesti seznámit s lyžováním. Sníh tu mají od listopadu do března, protože zdejší svah se uměle zasněžuje. Pokud tedy hledáte místo pro klidnou rodinnou dovolenou s menšími dětmi, je Monínec pro vás ideální.

 

Sáňkové dráhy – zábava pro celou rodinu

Myslíte si, že sáňkování je pro malé děti? Možná někde na malém kopci na kraji města, ale na českých horách je to zábava pro celou rodinu. Sjet několik kilometrů dlouhou trať se zatáčkami není jen tak a budete muset dávat pozor, abyste náhodou nezrychlili až moc. Na druhou stranu, rychlé úseky se na sáňkařských drahách vždycky střídají s těmi, kde se můžete kochat a odpočívat.


Nejdelší sáňkařskou dráhu najdete ve Špindlerově Mlýně. Čtyři kilometry dolů z kopce s převýšením 350 metrů vás možná přesvědčí, že jedna jízda úplně stačí. Tuto atrakci doporučujeme absolvovat v tandemu rodič a dítě na jedněch saních, protože sjezd vám pár minut zabere a dětské nožičky by mohly být unavené brzděním už v půlce.


Špindlerův Mlýn je skvělou volbou i pro lyžaře, jsou tu parádní svahy pro začátečníky i pro technicky zdatné jedince. Ubytovat se můžete hned u sjezdovky, třeba v hotelu Zátiší, který se pyšní nálepkou baby i pet friendly. Kousek od hotelu je oblíbený Aquapark Špindlerův Mlýn, který nesmíte minout, pokud jste na horách s dětmi. Po hodině nebo dvou sjíždění tobogánů a řádění v divoké řece budou děti zralé tak akorát do postele a vy si v klidu můžete zajít do hotelového wellness.

 

Mezi top sáňkařské dráhy se řadí i dráha na Dolní Moravě. Jízda je zde povolena pouze na saních s brzdou, ale nebojte, půjčí vám je na místě. Milovníci adrenalinu si můžou vzít čelovku a zkusit večerní sáňkování. Zakončení dráhy je na modré sjezdovce U slona, kde v klidu dobrzdíte. 

 

Kdyby vám to pořád bylo málo a chtěli byste procvičit svůj um na snowboardu, skočte si hned na vedlejší svah do areálu Snow Trail. Čekají vás dráhy s překážkami, klopenými zatáčkami, můstky i tunely.

 

Po takové námaze se hodí mít ubytování na dosah ruky. Přesně tuto definici plní Chata U slona, která kromě rodinného prostředí nabízí i animační programy pro děti. 

S dětmi na Slovensko

Jarní prázdniny můžete využít i k poznávání sjezdovek mimo ČR. Co třeba Nízké Tatry? Už v minulém článku jsme vám představili pár skvělých ubytování přímo na svahu, ale zatím jsme nemluvili o Ski & Wellnes Residence Družba. I tento hotel je tzv. ski-in/ski-out, takže s většími dětmi můžete od vchodu zamířit přímo na svah. V hotelu je navíc herna s hlídáním menších dětí, aby si rodiče mohli jít zalyžovat nebo odpočinout do wellnes centra. 

 

Pokud si chcete na dovolené dopřát ještě víc pohodlí, doporučujeme čtyřhvězdičkový Wellness hotel Chopok, který získal certifikát Zařízení přátelské k dětem a rodinám i díky velkým herničkám s Legem a Playstation a v rámci wellness zóny určitě oceníte i bazén pro děti. Leží na úpatí hory Chopok nedaleko vyhledávaného lyžařského střediska Jasná, kam vás v zimě odvezou zdarma hotelové skibusy.


Užijte si s dětmi společný čas o jarních prázdninách! Zůstane vám spoustu skvělých zážitků a budete si zas o něco blíž. A pokud vám naše tipy nestačily, další najdete v sekci Pobyty pro rodiny s dětmi.


Top 5 míst na zimní dovolenou s dětmi
Top 5 míst na zimní dovolenou s dětmi
Top 5 míst na zimní dovolenou s dětmi
Top 5 míst na zimní dovolenou s dětmi
Top 5 míst na zimní dovolenou s dětmi
Top 5 míst na zimní dovolenou s dětmi
Top 5 míst na zimní dovolenou s dětmi
Top 5 míst na zimní dovolenou s dětmi
Top 5 míst na zimní dovolenou s dětmi
Top 5 míst na zimní dovolenou s dětmi

Sdílet

Poslední články

Jarní termální hody Spirit Sárvár: „Husákova“ islandská voda a ryba sv. Petra
Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Výlety za velikonočními tradicemi v Česku
Relax pro tělo i duši: užijte si zimu v termálech!
Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně
Kouzlo maďarských Vánoc: užijte si tradiční adventní trhy!

Ubytování v této lokalitě