ČLÁNEK

Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku

 Také ve vás krásné jarní počasí vyvolává romantickou náladu? Navíc se blíží květen a s ním více volna. Naplánujte si na tento lásky čas dovolenou se svou drahou polovičkou! A abyste nemuseli dlouho hledat, máme pro vás tipy na místa, kde si užijete královské pohodlí i toulky přírodou. 

 

Jižní Morava pro zamilované 

Je něco romantičtějšího než dlouhé večery s člověkem, kterého máte rádi, a s vínem, které si společně vychutnáváte? Pokud vás kromě dalších věcí spojuje právě láska k vínu, ideálním místem pro dovolenou v páru pro vás bude Jižní Morava. Poznávání různých vinných odrůd navíc můžete spojit i s vycházkami a projížďkami na kole. Kraj je totiž protkaný desítkami kilometrů vinařských cyklostezek, a protože jsou tu jen mírné kopečky, zvládnete je projet bez většího tréninku. A abyste měli zaručený program i tehdy, pokud přijdou májové deštíky, doporučujeme ubytovat se v úžasném Amande Wine Wellness hotelu v Hustopečích. Nabízí totiž ojedinělý zážitek – vinné wellness, kde zažijete víno všemi smysly. Kromě klasických procedur tu najdete i ošetření kosmetikou s vinnými výtažky, které jsou opravdovým životabudičem.

 

Toužíte po chvílích něhy a blízkosti se svou drahou polovičkou? Dopřejte si čas jen sami pro sebe a rezervujte si romantický pobyt, jehož součástí je Láskyplné laškování - intimní zážitek za zavřenými dveřmi, kde vás čeká společná perličková koupel v lázni s matolinovým olejem, soukromá parní kabinka a vyhřívaný peelingový stůl, které budou k dispozici jen pro vás. Hotel je vyhlášený i díky skvělé kuchyni a sbírce vín a součástí balíčku máte i pětichodovou večeři snoubenou s víny, takže vaše večery tu budou určitě stát za to. 

 

 

Nejste sportovně založení a raději se pomalu procházíte po památkách? V tom případě zamiřte do Znojma. Okouzlí vás už na první pohled polohou nad řekou Dyjí, nádhernými výhledy a historickými stavbami z období středověku. Ubytovat se můžete uprostřed zdejších vinohradů v čtyřhvězdičkovém hotelu Happy Star, kde si můžete dopřát se svou drahou polovičkou privátní noční koupání při svíčkách v bazénu a ve whirlpoolu s lahví sektu a snackem.

 

Užijte si život na zámku 

Klasické hotely vás nelákají a chcete si dopřát nějaký neobvyklý zážitek v luxusním prostředí? Co kdyby to byl pobyt na zámku? Nečekejte komnaty jako z muzea. Máme pro vás tipy na zámecké hotely, ve kterých vás čeká krásné prostředí, ale zároveň i veškeré vymoženosti 21. století. Jedním z nich je luxusní hotel Panství Dlouhá Lhota, jehož historie sahá až do 14. století. Luxusní vybavení je ve stylu původních šlechtických pokojů, ale dokonale pohodlné, a spojuje historii s moderní elegancí. Když si dopřejete pobyt s názvem Romantický, čeká vás dokonce snídaně až do postele. Ráno se po snídani můžete procházet v zámeckém parku, nebo se nechat hýčkat v místním wellness a večer si užít gastronomický zážitek v restauraci s názvem Konírna. 

 

 

Nechte se okouzlit divy přírody 

Chcete spojit pobyt na zámku s obdivováním krás přírody? V tom případě si zamluvte dovolenou v zámeckém hotelu Hrubá Skála. Tady život na vysoké noze není jen metafora, protože hotel leží na skalním masivu uprostřed Českého ráje. Východy i západy slunce jsou tu nezapomenutelné, zvlášť když si je užijete z oken zámecké restaurace se sklenkou něčeho dobrého v ruce. Přes den se pak můžete toulat v labyrintu skalního města, obdivovat vyhlídky do krajiny a užívat si romantiku v přírodě. Za návštěvu stojí i zřícenina hradu Trosky, ze které si prohlédnete Český ráj i okolní krajinu z ptačí perspektivy. 



A jestli už máte Český ráj prochozený, můžete v květnu objevovat krásy Vysočiny. Krásné ubytování najdete v zámeckém hotelu Třešť, který stojí uprostřed velkého lesoparku. Nechte se unést magickou atmosférou nově zrekonstruovaného zámku, který se vynořuje z mlhy jako tajemný hrad z románů Franze Kafky. Probuďte v sobě ducha dobrodružství a vydejte se po stopách Kafkova Venkovského lékaře nebo pana Tau z oblíbeného televizního seriálu. Kolem Třeště je navíc i řada turistických tras, které vás provedou kolem místních kopců i rybníků. Nechte se rozmazlovat jako opravdová šlechta v nádherných pokojích a hýčkat ve wellness centru na speciálních rituálech, které vás vezmou na cestu kolem světa. 

 

Našli jste v našem článku to pravé místo pro májovou dovolenou? Jestli zatím ne, podívejte se na naši nabídku romantických pobytů a věříme, že si vyberete. 


Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku

Sdílet

Poslední články

Jarní termální hody Spirit Sárvár: „Husákova“ islandská voda a ryba sv. Petra
Výlety za velikonočními tradicemi v Česku
Relax pro tělo i duši: užijte si zimu v termálech!
Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně
Kouzlo maďarských Vánoc: užijte si tradiční adventní trhy!

Ubytování v této lokalitě

Hrubá Skála - Zámecký Hotel
Hustopeče - Amande Wine wellness hotel
Třešť - Zámecký hotel Třešť
Znojmo - Hotel Happy Star