ČLÁNEK

Léto u vody: kam se vypravit v Česku a na Slovensku

Letní dovolená a vodní zábava k sobě prostě patří. Chcete tipy na místa, kde máte blízko k vodě a zároveň vás čeká pohodlné ubytování? Ať už milujete opalování na dece a jen sem tam se jdete ochladit do vody, nebo se rádi proháníte na paddleboardu nebo surfu, v našem přehledu si určitě najdete to pravé místo pro skvělou dovolenou.

 

Lipno – poznejte české moře na úpatí Šumavy

Lipno, naše největší vodní nádrž, je ráj pro všechny milovníky vodních sportů i pro rodiny s dětmi, které hledají místo, kde by strávili pohodové prázdniny. 

 

Míst, kde se zde dá koupat, je nepočítaně. Oblíbená je například písečná pláž v Horní Plané anebo travnatá pláž v Lipně nad Vltavou s půjčovnou lodí a šlapadel. Odtud navíc několikrát denně vyplouvá parník, který vás vezme na hodinovou nebo dvouhodinovou plavbu po nádrži.

 

Krásy Lipenské přehrady můžete objevovat i na kole, koloběžce nebo na in-linech. Pro rodiny s dětmi je ideální Jezerní cyklo-in-line stezka s minimálním převýšením, aktivnější bikeři si užijí adrenalin na pumptracku, singletrailu nebo v bikeparku.

 

Poslední atrakce, kterou si určitě nemůžete nechat ujít, je Stezka korunami stromů a přilehlé Království lesa.

 

Na Lipně je prostě o zábavu postaráno. A stejně tak jednoduché je najít tu i vhodné ubytování. Jedete na dovolenou s dětmi? V tom případě bude ideální Hotel Lipno v osadě Radslav, situovaný v krásné přírodě necelých 300 m od nádrže. Náročnější turisty uvítá čtyřhvězdičkový Amenity Hotel a Resort, kde si můžete vybrat pobyt v luxusním hotelovém pokoji nebo soukromí apartmánového domu s terasou.

 

Objevte krásy jižních Čech v okolí Lužnice

Láká vás kromě koupání i poznávání krás české krajiny a měst? Dřímá ve vás duch vodáka a nejlíp se cítíte v osadě na břehu řeky? V tom případě si zamluvte místo v kempu Prima v Kolodějích nad Lužnicí, kde můžete dovolenou začít vodáckým výletem v raftu nebo na kánoi. Navíc odsud máte blízko do všech oblíbených turistických destinací, jako je Český Krumlov, Písek nebo České Budějovice.

 

Užijte si letní dobrodružství u Máchova jezera

Byl pozdní večer, první máj ..“ Kdo by si nepamatoval nejznámější dílo Karla Hynka Máchy? Ten by asi zdejší krajinu, která ho inspirovala, nepoznal, ale vy se můžete vypravit po jeho stopách. Začít můžete přímo u Máchova jezera, oblíbeného cíle letních dovolených pro rodiny s dětmi. Příjemné ubytování s nádechem první republiky vám poskytne Pension Fami Retro Design, pro větší skupiny a rodiny s dětmi doporučujeme Rezidenci Fami De Luxe Design.

Kolem Máchova jezera najdete několik pláží s pohodlným přístupem do vody a spousta možností občerstvení. Jestli vás neláká koupání nebo vodní sporty, vydejte se poznávat krásu jezera na výletním parníku anebo si projděte Máchovou stezku s tabulemi o zajímavých místech v okolí či naučnou stezku Swamp, která vás seznámí se zdejší přírodou a unikátním rašeliništěm. Vynechat byste neměli ani hrad Bezděz, kde je přes léto bohatý kulturní program.

 

Dovolená v pohodě na Brněnské přehradě

Jestli to máte blíž na jižní Moravu, než do jižních či východních Čech , bude pro vás fajn místem na letní dovolenou Brněnská přehrada. Je to skvělá volba pro turisty, kteří si v době volna chtějí užít koupání, ale i městský život, kulturu a památky. Kromě toho je obklopena krajinou Podkomorských lesů se spoustou turistických tras a cyklotras, to kdybyste hledali další způsob, jak trávit volný čas, nebo kdyby náhodou nebylo počasí na koupání. Ubytování si zamluvte v čtyřhvězdičkovém Orea Santon Resort s výhledem na přehradu, kde navíc můžete potěšit své chuťové buňky v místní restauraci s kulinářskými specialitami a velkým výběrem moravských vín a poté si dát relax v místním wellness.

 

Na skok za hranice – Slunečná jezera v Senci

Parádní koupání v přírodě najdete i kousek od našich hranic se Slovenskem, nedaleko Bratislavy. Pod poetickým názvem Sluneční jezera se skrývá velká vodní plocha s čistou vodou a hloubku až 10 m a láká nejen plavce, ale i potápěče. Voda tu v létě má průměrně 25 °C, takže se tu budete cítit jako u moře.


Kolem jezera vede promenáda, nejen pro pěší, ale i cyklisty a bruslaře. Další sportovní vyžití slibují hřiště na plážový volejbal, tenis nebo na minigolf. V Senci je navíc i oblíbený termální aquapark, kde si užijete nejen relax, ale i adrenalin při sjezdu některého zde zdejších tobogánů.

A co ubytování? Vyzkoušejte apartmánové domy Holiday Village v Senci, které jsou ideální hlavně pro rodiny s dětmi.


Máte vybráno, nebo ještě hledáte inspiraci? Podívejte se k nám na web a vyberte si tu nejlepší letní dovolenou v Česku!

Léto u vody: kam se vypravit v Česku a na Slovensku
Léto u vody: kam se vypravit v Česku a na Slovensku
Léto u vody: kam se vypravit v Česku a na Slovensku
Léto u vody: kam se vypravit v Česku a na Slovensku
Léto u vody: kam se vypravit v Česku a na Slovensku
Léto u vody: kam se vypravit v Česku a na Slovensku
Léto u vody: kam se vypravit v Česku a na Slovensku
Léto u vody: kam se vypravit v Česku a na Slovensku

Sdílet

Poslední články

Jakých bylo 30 let DAENu? Rozhovor s paní majitelkou
Jarní termální hody Spirit Sárvár: „Husákova“ islandská voda a ryba sv. Petra
Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Výlety za velikonočními tradicemi v Česku
Relax pro tělo i duši: užijte si zimu v termálech!
Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně

Ubytování v této lokalitě

Brno - Orea Resort Santon
Dolní Vltavice - Hotel Resort Relax
Koloděje nad Lužnicí - Kemp Prima
Lipno nad Vltavou - Amenity hotel & resort
Radslav - hotel Lipno
Senec - Apartmánové domy Holiday Village
Staré Splavy - Pension Fami Retro Design
Staré Splavy - Rezidence Fami De Luxe Design