ČLÁNEK

Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně

Chcete si letos užít lyžování bez starostí? Podívejte se na náš výběr hotelů v Česku i na Slovensku, kde mají skipas v ceně pobytu. 

S dětmi na svah a pak do bazénu 

Ať už máte čerstvého školáka, nebo puberťáka milujícího sníh, tak jim společná zimní dovolená určitě udělá radost. Pokud ovšem vyberete místo, kde je to bude bavit. Zapomeňte na klasická horská střediska se dvěma vleky a jedním malým svahem pro lyžařskou školu. Potřebujete místo, kde bude spousta různých aktivit a ideálně  takových, které i ti menší zvládnou bez vás. 

Přesně tyhle podmínky splňuje Demänová Rezort. Přímo v areálu můžete lyžovat, jezdit na běžkách, sáňkách, skialpech nebo se bavit na snowtubingových kolech. K pobytu máte skipas zdarma a
z apartmánů vidíte na svah
, takže můžete děti průběžně kontrolovat. Je tu i spousta animačních programů a pro teenagery kvízové večery.

Pro milovníky lyžování a vodních radovánek bude jasná volba Hotel Ski. Leží přímo na jednom ze svahů Jasné, největšího lyžařského areálu na Slovensku a máte tu skipas zdarma. Ale nemusíte s dětmi trávit každý den jen na lyžích! Až na vás přijde únava třetího dne, můžete využít další z bonusů, který tento hotel svým hostům nabízí, a to je volný vstup do vodních parků Bešeňová nebo Tatralandia. Vodní atrakce děti spolehlivě zabaví na celé odpoledne a vy si můžete jít odpočinout do wellness. 

Potěšení pro sportovce i milovníky dobrého jídla 

Hledáte na zimní dovolenou místo, kde si užijete nejen super odreagování na svahu, ale i gastro zážitky a relax ve wellness? V tom případě pro vás máme tipy na 2 resorty, kde se vám tato přání splní. 

Pro milovníky horských panoramat doporučujeme čtyřhvězdičkový hotel Petrovy kameny v Loučné nad Desnou. Vrchol Pradědu tu máte skoro nadosah a navíc jste v samém srdci přírodní rezervace, takže si odpočinete od běžného městského ruchu. Snídat budete s výhledem na proslulé Petrovy kameny a večer si posedíte u čepované Plzně, za kterou zdejší restaurace získala hvězdu sládků. A co slibované lyžování? 

Přímo před hotelem můžete naskočit na Jesenickou magistrálu a dát si běžkařskou rozcvičku na okruhu nebo se vypravit objevovat krásy hřebenovek, které jsou z velké části pravidelně upravované.
Pro sjezdaře je tu
skiareál Praděd, kde můžete využít váš skipas zdarma.

Jestli už trasy v Jeseníkách znáte nazpaměť, nebo chcete vyzkoušet obtížnější svahy, zamiřte směr Nízké Tatry, do střediska Jasná. Tyhle “slovenské Alpy” nabízí 50 km sjezdovek všech obtížností, terén pro freeride, snowpark a spoustu netradičních zážitků včetně pikniku na lanovce. Po náročném dni na svahu se vám určitě bude hodit relax ve wellness a dobrá večeře. Oboje vás čeká v čtyřhvězdičkovém hotelu Grand, který je navíc i kid friendly. 

I tady k ubytování dostanete skipass do celého lyžařského areálu a také vstupy do vodních parků Bešeňová nebo Tatralandia. 

Poznejte filmová horská střediska 

Poslední tipy potěší filmové nadšence. Pamatujete si na luxusní horský hotel z Románu pro ženy? Ten, který vypadal jako z dob první republiky? Tak to je čtyřhvězdičkový GRANDHOTEL ve Starém Smokovci. Filmové hvězdy ho mají obecně v oblibě, ubytovaly se tu totiž takové celebrity jako Vlasta Burian, Emilie Vašáryová, Lucie Bílá a dokonce jej svou návštěvou poctila i britská královna. Okouzlí vás nejen interiérem, ale i rozsáhlým komplexem wellness a skvělou kuchyní. Jestli hledáte místo na romantickou zimní dovolenou, tady se vám určitě bude líbit. A pokud si budete chtít protáhnout nohy na svahu, stačí vyjít ven a nasednout na lanovku. Skipass máte v ceně pobytu. 

 

Pokud se vám nechce cestovat na Slovensko, další lyžařskou filmovou destinací je třeba Hotel Monínec ve středních Čechách, kde se točil Román pro pokročilé. Je to ideální místo pro rodiče s dětmi, které se teprve učí lyžovat, protože je tu mírnější svah a garantují umělý sníh i v teplotách mírně nad nulou, takže lyžařská sezóna je tu opravdu dlouhá. 

Už máte vybráno? Tak neváhejte a rovnou si pobyt rezervujte! A pokud si ještě nejste jistí, podívejte se do naší nabídky, kde najdete spoustu dalších tipů na lyžování v Česku i na Slovensku.



Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně
Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně
Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně
Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně
Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně
Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně
Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně
Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně
Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně

Sdílet

Poslední články

Jarní termální hody Spirit Sárvár: „Husákova“ islandská voda a ryba sv. Petra
Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Výlety za velikonočními tradicemi v Česku
Relax pro tělo i duši: užijte si zimu v termálech!
Kouzlo maďarských Vánoc: užijte si tradiční adventní trhy!

Ubytování v této lokalitě

Jasná - Hotel Grand
Jasná - Hotel Ski
Liptovský Mikuláš - Demänová Rezort
Loučná nad Desnou - Hotel Petrovy Kameny
Sedlec-Prčice - Hotel Monínec
Starý Smokovec - Hotel Grandhotel