ČLÁNEK

Dovolená v Tatrách: objevte krásy slovenských velehor!

Chybí vám ticho hor a česká pohoří jste už všechna prochodili? Zamiřte k sousedům, do Vysokých nebo Nízkých Tater. Čekají vás dechberoucí vyhlídky, okouzlující horská plesa i odpočinek ve wellness horských středisek. Naberte energii v tomto přírodním ráji! Která místa byste v Tatrách rozhodně měli navštívit? To vám prozradíme v následujících řádcích. 

Jasná v Nízkých Tatrách - brána do Demänovské doliny

Mezi nejkrásnější a nejnavštěvovanější části Nízkých Tater patří Demänovská dolina, národní přírodní rezervace plná skal, jeskyní a turistických tras, které vás zavedou až na hřebeny hor. Ideálním východiskem je horské středisko Jasná, kde se můžete i ubytovat. My doporučujeme čtyřhvězdičkový Hotel Grand Jasná, který kromě pohodlného ubytování nabízí i řadu dalších aktivit (jóga, pilates, zumba, lukostřelba a další). Navíc leží na turistické trase do Demänovské doliny. Do té vstoupíte buď po modré, pohodlné cestě údolím, nebo se můžete vydat na hřebenovku Hrdinů Slovenského Národního Povstání, která vás odmění úžasnými výhledy do krajiny.

Dalším zdejším lákadlem jsou jeskyně a celkově krasové útvary. Pokud se vám líbí v Moravském krasu, i tady budete nadšení. Určitě byste neměli vynechat Demänovskou ledovou jeskyni a Demänovskou jeskyni svobody, která patří mezi nejkrásnější v Evropě. U ní si ale zkontrolujte otevírací dobu, protože byla od roku 2022 zavřená a plánované otevření je až v září 2023. 

Severní část Demänovské doliny prozkoumáte nejlépe z vesnic Ploštín nebo Pavčina Lehota. Zde se můžete ubytovat v Horském hotelu Tri studničky, který má navíc tu výhodu, že je adult friendly. Pokud hledáte klidné místo pro dovolenou v páru, je pro vás ideální. Odtud navíc můžete vyrážet na další hřebenovky, ať už na Maguru či Dlhý rad. 

Rádi byste zdolali i Chopok? V tom případě nezapomeňte využít akce, kterou pro vás máme. Při ubytování ve výše zmíněných hotelech máte na každý den jízdenku na lanovku zdarma. Cestu v kabince vám může zpestřit i Skypicnic, s přípitkem a luxusně vybaveným piknikovým košem. 

Vysoké Tatry: přírodní divy i luxusní ubytování

Pokud se vydáte do Vysokých Tater a chcete začít zvolna nenáročnými trasami, nejlepšími výchozími body pro vás bude Starý Smokovec a Tatranská Lomnica. Z obou totiž vedou lanovky, které vás pohodlně vyvezou na hřebeny hor. Bránou k horským dobrodružstvím je Hrebienok, na který se dostanete ze Starého Smokovce. Odtud můžete kolem řady vodopádů vystoupat k nejstarší tatranské chatě - Rainerově útulně. Krásná je i nedaleká Bilíkova nebo Zamkovského chata, kde se dá i najíst. Z Hrebienku je také skvělý výhled na další vrcholy Tater a okolní scenérie. Kdybyste si chtěli dát delší výlet, dá se odtud dojít i na Skalnaté pleso. 

My ale doporučujeme výlet na Skalnaté pleso absolvovat zvlášť a spojit trasu s výstupem na Lomnický štít. Obě dvě lokality spojuje lanovka až z Tatranské Lomnice. Tato trasa vám ukáže nejkrásnější výhledy na Tatry a z kabinky lanovky si je užijí i ti, kteří nestihli natrénovat fyzičku.

Výchozí místo lanovky
Tatranská Lomnice je lákadlem i pro milovníky luxusu a historie. Kdo by nechtěl o dovolené bydlet jako na zámku? Tento pocit vám splní zdejší čtyřhvězdičkový Grandhotel Praha, jehož historie sahá až k roku 1905. Kromě špičkových služeb vás čeká nezapomenutelný zážitek - wellness služby Ground Mountain Spa s unikátními bylinnými kůrami a pobyt v exteriérovém bazénu s neuvěřitelným výhledem na okolní hory.


Stylové ubytování nabízí i
Grandhotel ve Starém Smokovci. K pobytu v obou hotelích teď navíc dostanete lístky na lanovku i do známých tatranských aquaparků Bešeňová a Tatralandia


Nalákali jsme vás do Tater? Věříme, že ano! Pokud byste si chtěli prohlédnout i další ubytování, v našem katalogu najdete další nabídku pro dovolenou ve Vysokých i Nízkých Tatrách. Nezapomeňte také na výhody, které vás čekají! Volné lístky na lanovky i do termálů vám dovolenou v Tatrách určitě zpříjemní a umožní získat nové zážitky. Rezervujte si některý z našich pobytů!

Dovolená v Tatrách: objevte krásy slovenských velehor!
Dovolená v Tatrách: objevte krásy slovenských velehor!
Dovolená v Tatrách: objevte krásy slovenských velehor!
Dovolená v Tatrách: objevte krásy slovenských velehor!
Dovolená v Tatrách: objevte krásy slovenských velehor!
Dovolená v Tatrách: objevte krásy slovenských velehor!

Sdílet

Poslední články

Jakých bylo 30 let DAENu? Rozhovor s paní majitelkou
Jarní termální hody Spirit Sárvár: „Husákova“ islandská voda a ryba sv. Petra
Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Výlety za velikonočními tradicemi v Česku
Relax pro tělo i duši: užijte si zimu v termálech!
Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně

Ubytování v této lokalitě