ČLÁNEK

Užijte si prodloužený víkend ve slovenských termálech!

Ještě se vám nechce zvykat si na sychravé podzimní počasí? Nehledejte last minute dovolenou u moře a místo toho zamiřte k našim sousedům. Ideální čas je právě teď, kdy k návštěvě slovenských termálů můžete využít prodloužené víkendy. Ještě je neznáte? V tom případě pro vás máme tip na dva nejoblíbenější areály na Slovensku – Aquapark Tatralandia a Vodní park Bešeňová. Co vás tam čeká?

 

Aquapark Tatralandia – tropický ráj uprostřed slovenských hor

Pokud jste zatím jezdili do Nízkých Tater jen na sjezdovky, je na čase to změnit. Musíme vás ale varovat, jakmile jednou vyzkoušíte zdejší termály, už nebudete chtít hledat vodní radovánky jinde. Tatralandia se totiž pyšní titulem největšího areálu vodní zábavy s ubytováním ve střední Evropě a navíc tu mají část s názvem Tropical Paradise, kde panují tropické teploty po celý rok.

Bazény s termální vodou jsou ale jen malou částí toho, co zde můžete zažít. Tatralandia je ztělesněním dobrodružství, zábavy a pořádné porce adrenalinu, ideální místo pro dovolenou s puberťáky, které by pouhé wellness nudilo. Najdete tu 14 bazénů s mořskou i termální vodou, nepočítaně skluzavek, dlouhé tobogány, kde můžete jezdit i hlavou dopředu, i surfování na vlnách.

 

Adrenalin na tobogánech vám nestačí? A co takhle let volným pádem? Do letadla kvůli tomu nemusíte, stačí vyzkoušet let v aerodynamickém tunelu Hurricane Factory Tatralandia.

V okolí aquaparku jsou ale i klidnější zábavy. Mezi oblíbená místa patří Kontaktní zoo, kde si můžete posadit na ruku papouška a pomazlit se s lamou, ale nechají vás pohladit i šelmy, i když jde zatím jen o mláďata – medvíďata a lvíčata.

A kde se ubytovat? Ideálním místem, kde si odpočinete od rušného aquaparku, je Holiday Village Tatralandia, komplex apartmánů a chatek se spoustou sportovišť a atrakcí pro děti.

Bešeňová – relax v termálech uprostřed přírody

Zatímco Tatralandia je místo, kde to neustále žije, druhý největší slovenský aquapark Bešeňová je oázou klidu. Nejen proto, že je tu míň vodních atrakcí, ale hlavně díky luxusnímu wellness s názvem Harmonie, kde vás budou hýčkat relaxačními či thajskými masážemi, saunovými rituály, procedurami s bylinkovými oleji nebo regeneračními zábaly. Pokud to spojíte s blahodárnými účinky geotermální vody, zdejší pobyt dokonale zrevitalizuje vaše tělo i mysl.

Další velkou výhodou zdejšího areálu je to, ze se můžete ubytovat přímo ve vodním parku, takže máte všechny atrakce doslova přede dveřmi pokoje. Pro rodiny s dětmi je vhodný Hotel Bešeňová nebo Hotel Akvamarín. Pokud chcete zažít opravdový luxus, doporučujeme nově zrekonstruovaný čtyřhvězdičkový hotel Galeria Thermal Bešeňová, kde máte k dispozici privátní termální bazény.

 

Pokud rádi objevujete krásu přírody, nevynechejte návštěvu Bešeňovských travertinů. Jsou to vápencové lomy, kde můžete obdivovat pestré zbarvení zdejších skal, způsobené železem z místních minerálních pramenů. Krásné procházky jsou i kolem nádrže Liptovská Mara.

Do konce listopadu pobyt s bonusem!

Ať už jste si pobyt u nás zakoupili nebo se k nám teprve rozhodnete přijet, každému přibalíme benefit navíc! Stačí, že budete registrováni v Gopass a my vám během každého dne pobytu dopřejeme ještě o jeden zážitek navíc. Vyberte si podle vaší chuti vstup do vodního parku nebo výlet lanovkou. Je jen na vás, které z lokalit na Slovensku dáte přednost a který z hotelů si vyberete. Všude vás srdečně přivítáme a postaráme se o váš bezstarostný komfort a spokojenost.
Užijte si prodloužený víkend ve slovenských termálech!
Užijte si prodloužený víkend ve slovenských termálech!
Užijte si prodloužený víkend ve slovenských termálech!
Užijte si prodloužený víkend ve slovenských termálech!
Užijte si prodloužený víkend ve slovenských termálech!
Užijte si prodloužený víkend ve slovenských termálech!
Užijte si prodloužený víkend ve slovenských termálech!

Sdílet

Poslední články

Jarní termální hody Spirit Sárvár: „Husákova“ islandská voda a ryba sv. Petra
Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Výlety za velikonočními tradicemi v Česku
Relax pro tělo i duši: užijte si zimu v termálech!
Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně
Kouzlo maďarských Vánoc: užijte si tradiční adventní trhy!

Ubytování v této lokalitě

Bešeňová - Galeria Thermal Bešeňová
Bešeňová - Hotel Akvamarín
Bešeňová - Hotel Bešeňová
Bešeňová - Penzion Fontana
Liptovský Mikuláš - Holiday Village Tatralandia