ČLÁNEK

Snový Spirit hotel Sárvár – Oheň, voda, vítr být…

Snový Spirithotel Sárvár – Oheň, voda, vítr být…

 

Hotelové spa na ohromující ploše 10 000 metrů čtverečních láká do 22 bazénů, bazénků a vířivek s různou teplotou a různým složením vody – ta nejteplejší a nejléčivější část pochází z vlastního hlubinného termálního vrtu (pramen leží víc jak kilometr pod hotelem), ale jsou tu i „obyčejné koupele“ pro rodiny s dětmi, naplněné běžnou ohřívanou vodou.


 

Pikantní je přitom příběh, spojený s objevem termálních pramenů zde na západě Maďarska v 60. letech 20. století. „Geologové tady prováděli průzkumné vrty, protože hledali ropu,“ vzpomíná místní průvodce Márton Szilágyi. „Nakonec našli trochu jiný poklad.“

 

Termálních pramenů prýští po celém Maďarsku tisíce, jen v hlavním městě Budapešti jich napočítáte 123. Tak proč právě Sárvár? Důvodů najdeme spousty. Můžeme začít třeba tím, že zrovna v hotelu Spirit mají jedny z nejnovějších maďarských lázní. Je to ohromný kontrast nejen oproti metropoli, kde se koupávali už Římané a Turci a tamější lázně dodnes působí převážně secesním dojmem. Navíc Sárvár máme blízko. Mnohem blíž než Budapešť. Z Prahy do Sárváru dojedete poklidně za 5 hodin, z Brna či z Olomouce je to ještě blíž. A vedle Slovenska se tam dá šikovně cestovat i přes Rakousko.

 

Ohromně zajímavou zastávkou je hotelová restaurace. Trpíte-li snad předsudky k bufetovým stolům, tady je doopravdy můžete úplně klidně odhodit. Zdejší nabídka večeří je natolik pestrá, proměnlivá a hlavně prvotřídní, že se vám o ní bude bez nadsázky zdát ještě dlouho po návratu domů. V jazykové paměti nám nesmazatelně utkvělo třeba velejemné vepřové mangalica, nepřeberná nabídka sýrů (ani v sýrařské velmoci Švýcarsku jsme takovou nikde nezažili) a samozřejmě dokonalé maďarské dezerty, na které se u sladkého pultu stojí fronta.

 

K dobrému zažívání se musíte zastavit hned vedle restaurace na baru s živou muzikou. Každý večer jiný program, nám zrovna zpívala bouřlivá blondýna s uhrančivým hlasem Elly Fitzgerald. Ať zanotovala šlágry Rolling Stones, Pink Floyd, Beatles nebo třeba U2, posluchače muselo vzrušením zamrazit v zátylku… Aspoň u nás to fungovalo spolehlivě.

 

 

Člověku je skoro líto opouštět ten snový svět, přesto stojí za to vyrazit i za brány Spirithotelu. V těsném sousedství se rozkládá vkusně zrenovovaný park s jezírkem, po jehož břehu vede okružní běžecká trasa, dlouhá přesně 1 kilometr. Začíná a končí přímo za hotelem a tvoří ji kompletně kobereček z tartanu – ani asfalt, ani štěrk, ani udupaná šotolina, ale pravý tartan jako někde na atletické dráze. Čili tenisky na ranní jogging rozhodně s sebou! Skrz park vede též pohodová procházka do historického centra Sárváru s hradem a obchůdky, dojít tam trvá sotva 15 minut. A dalších 10 minut pak stačí k tomu, dostat se pěšky na místní nádraží – tip pro ty, kdo by místo auta případně volili o něco delší, zato romantičtější cestu vlakem.

 

A jak je to s tím ohněm a vodou? To se musíme vrátit zpátky do oněch nedostižných koupelí značky Spirit. Plamen plápolá především nad hlavním venkovním termálem – nikoli neustále, ale o to bývá představení magičtější. Se soumrakem zapálí plavčík pochodeň přímo uprostřed bazénu, sám si k tomu musí přistavit můstek, a oheň pak září rovnou z vody. Když do toho zaduje, začnou nad hladinou poletovat ještě cáry oparu od teplé vody. Oheň, voda, vítr být… Ale není to jediný otevřený oheň ve Spiritu. Součástí hotelových termálů je také velkolepý saunový svět s deseti různými kabinami. V jeho relaxační zóně hoří další oheň, hřeje tady celý den a nahřát si od jeho plamenů nohy či záda, tomu se hned tak něco nevyrovná.

 

Mimochodem, abyste si to všechno mohli co možná do sytosti užít, ve Spiritu naprosto běžně nabízejí pozdní check-out, a to jak pobytový včetně pokoje, tak i výlučně lázeňský s koupelemi až do 15 hodin v den odjezdu. Je jen na Vás, jak si to budete přát.

 

P. S. - Samozřejmě v CK Daen jsme pro Vás ve spolupráci s managementem hotelu Spirit Sárvár ***** superior připravili ty nejvýhodnější nabídky :-) Takže kdy se tam potkáme?

  

Snový Spirit hotel Sárvár – Oheň, voda, vítr být…
Snový Spirit hotel Sárvár – Oheň, voda, vítr být…
Snový Spirit hotel Sárvár – Oheň, voda, vítr být…
Snový Spirit hotel Sárvár – Oheň, voda, vítr být…
Snový Spirit hotel Sárvár – Oheň, voda, vítr být…
Snový Spirit hotel Sárvár – Oheň, voda, vítr být…
Snový Spirit hotel Sárvár – Oheň, voda, vítr být…

Sdílet

Poslední články

Jarní termální hody Spirit Sárvár: „Husákova“ islandská voda a ryba sv. Petra
Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Výlety za velikonočními tradicemi v Česku
Relax pro tělo i duši: užijte si zimu v termálech!
Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně
Kouzlo maďarských Vánoc: užijte si tradiční adventní trhy!

Ubytování v této lokalitě

Sárvár - Hotel Spirit Thermal Spa