ČLÁNEK

Slovenské termální lázně – ráj pro děti, relax pro dospělé

Blíží se zima a kdo rád lyžuje, určitě už listuje katalogy a přemýšlí, kam se letos vypraví. Možná už dokonce máte vybráno a zbývá jen doufat, že ve vašem oblíbeném letovisku bude dostatek sněhu. Co kdybyste ale letos zkusili i něco trochu jiného a k aktivnímu odpočinku přidali i relaxaci v teple?

Možná teď namítnete, že na dovolenou někde v tropech už vám nezbývají peníze. Ale proč vybírat exotické destinace?

Vyzkoušejte pobyt ve slovenských termálních lázních. Z více než 40 termálních koupališť si totiž vybere opravdu každý. A pokud se bojíte, že se ztratíte v záplavě informací, máme pro vás pár tipů na místa, která byste rozhodně neměli vynechat.

Podhájská – perla jižního Slovenska

Jedny z nejvyhledávanějších slovenských lázní najdete nedaleko Nových Zámků. I když je zde spousta venkovních atrakcí, ani při chladnějším počasí se nebudete nudit. Krom toho, unikátní složení zdejších termálních pramenů, které se vyrovnají léčivé vodě Mrtvého moře, působí blahodárně na dýchací cesty. A to v zimě, v době, kdy vrcholí sezona chřipek, určitě velmi oceníte.

Pokud si návštěvu termálů Podhájska naplánujte právě na zimní období, budete mít také dostatek času vyzkoušet veškeré služby, které nabízí nově otevřené Wellness centrum Aquamarin. Nečekejte zde žádnou strohou minimalistickou architekturu. Celý vnitřek lázní je vzdušný a inspirovaný přírodou a uprostřed stěn pokrytých mozaikami se budete cítit opravdu příjemně. Krom bazénů s teplou vodou si můžete zajít do některé z mnoha saun, do vířivky nebo si vybrat z široké nabídky thajských masáží.

Pokud v termálech hledáte odpočinek a klid, určitě oceníte, že v celém areálu wellness centra není jediná atrakce pro děti. Při vychutnávání drinku ve vodním baru vás tak nebude nikdo rušit.

TIP: Komfortní ubytování v centru města vám nabízí rodinný Penzion u Vodníka. Odtud to budete mít do Wellness centra Aquamarin pouhých 300m.

Velký Meder – termály pro rodiče s dětmi

Oblíbené slovenské termální koupaliště Velký Meder se nachází pouhých 50 km od Bratislavy, takže si tam můžete udělat výlet i o víkendu. Snadnou dostupnost ocení hlavně rodiče s dětmi, protože cestování s potomky může být docela náročné na nervy.

Jakmile budete na místě, je dost možné, že děti jen tak neuvidíte. Thermal Corvinus, jak se zdejší lázně jmenují, jsou proslulé svými tobogány. Malé děti se zabaví v brouzdališti s barevnými hracími elementy a s těmi staršími se můžete vyřádit v „rodinném“ bazénu s vodními děly, skluzavkami a vodopády.

V zimě bude pro dospělé asi největším lákadlem polokrytý bazén s termální vodou. Kontrast příjemně vyhřáté vody, která prohřeje klouby i svaly, a napadaného sněhu venku v areálu je zážitek, na který jen tak nezapomenete.

TIP: Jen pár desítek metrů od vstupu do termálních lázní se můžete ubytovat v tříhvězdičkových hotelech rodinného typu – Hotel Aqua a Thermal Varga.

Bešeňová – z lyží rovnou do sauny

Blahodárné účinky vody z Bešeňové znali již staří Keltové. I dnes sem míří spousta návštěvníků, aby se ve zdejších termálech zbavili stresu a posílili svou imunitu. Zatímco většina ostatních slovenských termálních koupališť je vytížená hlavně přes léto, v Bešeňové je spousta turistů i v zimě. Aby ne, vždyť nedaleko se nachází oblíbené lyžařské středisko Malino Brdo.

Pokud vás láká spojit aktivní dovolenou na sjezdovkách s odpočinkem v sauně, na masáži nebo na unikátním zlatém křesle, pobyt v Bešeňové se rozhodně vyplatí. Užijete si ho sami i s celou rodinou. V areálu jsou místa, kde se děti mohou pořádně vyřádit, a vy si zatím můžete užít relax v některém z venkovních bazénů. Ve vodě o teplotě 36°C vám určitě zima nebude.

TIP: Relax ve wellness si můžete užít nejen v lázních, ale i v oblíbeném Penzionu Fontána.

Rajecké Teplice – ve stylu starého Říma

„Uprostřed panenské přírody Malé Fatry, kde se rodí čistá pramenitá voda…“

Ano, tohle je úryvek z reklamy na vodu Rajec. A záběry nelžou, příroda je zde opravdu nádherná. Ale to není vše, Rajecká dolina ukrývá i další poklad. A tím jsou proslulé termální lázně.

Jestli se o některých lázních dá říct, že jsou zážitkové, tak jsou to právě termály v Rajeckých Teplicích. Jakmile za sebou zavřete vstupní dveře, zmizí realita 21. století a přenesete se o mnoho století zpátky.

Mezi budovami a výzdobou v antickém stylu se budete cítit jako římští císařové či bohyně. Tento pocit se znásobí, když si prohlédnete opravdu širokou nabídku zdejšího wellness. Můžete si vybrat rituály ve finské sauně, tepidárium, odpočinek v termálních bazénech, ze kterých si vychutnáte pohled na venkovní horské panorama, masáže nebo kosmetické procedury.

Zaujalo vás některé z výše zmíněných míst? Pokud ano, neváhejte, zarezervujte si pobyt a vyzkoušejte slovenské termály již tuto sezonu!

Slovenské termální lázně – ráj pro děti, relax pro dospělé - masáž

Sdílet

Poslední články

Jarní termální hody Spirit Sárvár: „Husákova“ islandská voda a ryba sv. Petra
Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Výlety za velikonočními tradicemi v Česku
Relax pro tělo i duši: užijte si zimu v termálech!
Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně
Kouzlo maďarských Vánoc: užijte si tradiční adventní trhy!

Ubytování v této lokalitě

Bešeňová - Penzion Fontana
Podhájska - Penzion U Vodníka III.
Veľký Meder - Hotely Thermal Varga a Aqua