ČLÁNEK

První harmonizační víkend | Stál za to?

První harmonizační víkend | Stál za to?

Jak asi víte, v polovině června, konkrétně 14. – 16. 06. 2019, jsme vyrazily na náš historicky první harmonizační víkend pro ženy na statek Boží Oko v Jižních Čechách.

Akci jako takovou jsme plánovaly už hrozně dlouho. Moc nás nadchla myšlenka toho, spojit aktivní dovolenou s něčím příjemným, na příjemném místě a s příjemnými lidmi, kteří si mají co říct a mají společný zájem. A tím zájmem byl v našem případě zdravý pohyb a uvědomění si sami sebe.


Jedno setkání a nápad byl na světě

S Olgou, naší cvičitelkou, jsme se seznámily za poměrně netradičních podmínek, ale hned jsme věděly, že chceme spojit její zkušenosti a náš zápal pro to, uspořádat právě takové setkání, jakým byl první harmonizační víkend.

Olga se věnuje zdravému pohybu již několik let. Je majitelkou pohybového centra v Jaroměři a její příběh si můžete přečíst i na jejich stránkách právě zde. Věříme, že je rozhodně inspirativní a dokazuje přesně to, že vašim hnacím motorem nemusí být jen touha zhubnout. Většinou by měla mít naše motivace i hlubší smysl. Pak je úspěch zaručen :)

Když se ocitnete v oáze klidu

Ve chvíli, kdy jsme měly možnost jet se na místo podívat, jsme ani minutu neváhaly a věděly, že je to přesně to místo, které vás vybudí k tomu, zastavit se, zamyslet a zahodit všechny starosti všedních dní. Přesně takový dojem na nás udělal statek Boží Oko v Malých Chrášťanech.

Malé Chrášťany jsou víska na Jihu Čech a možná si tuto oblast více spojíte s Troškovými filmy. Ticho, zeleň, milí lidé a nezaměnitelná architektura, dělá z tohoto místa naprostou pastvu pro oči i duši.

Cvičení, výlety a dobrá společnost

Na statek jsme se začaly sjíždět později odpoledne a začínaly drinkem na uvítanou. Zkrátka trocha těch bublinek a opojných vůní nemohla chybět.

Personál hotelu byl po celou dobu velice vstřícný a milý. Zkrátka jsme se cítily jako doma. Program byl dopředu daný, ale co jsme možná dopředu nezmínily, bylo, že celý víkend bude probíhat pouze v úzké skupince. Rozhodně jsme chtěly zachovat to, aby se každý cítil dobře a zkrátka aby celá atmosféra byla uvolněná.

Cvičebními technikami nás provedla Olga a nutno říct, že jsme se dozvěděly spoustu užitečných tipů a rad jak na nejen bolavá záda, která jsou typická pro sedavé zaměstnání, ale také správné držení těla a jak s ním co nejlépe každý den pracovat. Stačí opravdu chvilička denně a vaše tělo vám poděkuje.

Krásné prostory stodoly jen dotvářely skvělou atmosféru při cvičení, a věříme, že si to všechny do jedné užily.

Od uvolňujícího cvičení byl už jen kousek ke skvělé večeři a jídlu všeobecně. Moc děkujeme hotelu Boží Oko za tak chutné snídaně a večeře. Restauraci najdete hned v čele celého areálu a má opravdu krásný výhled do zahrady s jezírkem.

Doslova co by kamenem dohodil

Když už se ocitnete v okolí Malých Chrášťan, rozhodně doporučujeme se zajet podívat na zmenšeninu britských Stonehenge. Teď trochu žertujeme, ale vážně, věděly jste, že i my máme své Stonehenge?

Najdete je v Holašovích, které leží asi 11 km od Malých Chrášťan a nesou si titul vesnice UNESCO. Údajně tyto kameny disponují největší energií ze všech tuzemských megalitů postavených člověkem. Nejsme žádní šarlatáni, ale to místo je něčím skutečně hodně jiné a přitom zajímavé. Opravdu stojí za návštěvu. Naše skupinka si výlet moc užila.

S čím odjíždíme a co nás čeká?

Ráno jsme se ještě pořádně protáhly a vykonaly Pozdrav slunci. Nezapomněly jsme ani na naše tlapičky, které nás celý život nosí, kam nás srdce táhne. Možná vás to překvapí, ale to jak stojíme, chodíme nebo běháme, má také vliv na naše zdraví, správné držení těla a správnou chůzí můžeme eliminovat i bolesti zad a páteře.

Odjíždíme tak ze statku Boží Oko plné nových podnětů a informací, s novou energií, odpočaty a se skvělým pocit, že jsme díky této skvělé akci mohly poznat právě Vás – naše účastnice!

Děkujeme za to, že jste byly tak skvělé, že se vám pobyt líbil a že nám přišlo několik zpráv o tom, jak jste si pobyt užily. Je to pro nás ta největší satisfakce.

Nakonec si dovolíme přiložit i několik reakcí od našich účastnic.

Krásně prožitý čas s milými lidmi. Nové poznatky a moderní způsob cvičení. Skvěle vybrané místo i lektor pro perfektní relax.

V tuto chvíli jen vím, že bych si to někdy ráda zopakovala.

Cítila jsme se skvěle a už teď se těším na říjnový pobyt. Cvičení bylo sestavené velmi vyrovnaně pro stimulaci celého těla. Vymizely bolístky.

Děkujeme ještě jednou všem a už teď se na vás těšíme v září, kdy se společně vydáme o kousek dál na sluncem zalitou Sardinii, kde nás čeká aktivní pobyt se cvičením. Hned vzápětí, první listopadový víkend, vyrazíme aktivně-relaxační pobyt do kouzelných Krkonoš, kde se můžete těšit po cvičení na teplo kamen a relax ve wellness centru.

První harmonizační víkend | Stál za to?
První harmonizační víkend | Stál za to?
První harmonizační víkend | Stál za to?
První harmonizační víkend | Stál za to?
První harmonizační víkend | Stál za to?
První harmonizační víkend | Stál za to?
První harmonizační víkend | Stál za to?
První harmonizační víkend | Stál za to?
První harmonizační víkend | Stál za to?

Sdílet

Poslední články

Jarní termální hody Spirit Sárvár: „Husákova“ islandská voda a ryba sv. Petra
Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Výlety za velikonočními tradicemi v Česku
Relax pro tělo i duši: užijte si zimu v termálech!
Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně
Kouzlo maďarských Vánoc: užijte si tradiční adventní trhy!

Ubytování v této lokalitě