ČLÁNEK

Kde si užijete pohodovou letní dovolenou?

Nejlepší letní dovolená je relax u vody. Už máte koupené plavky a opalovací krém? Nebo jste letos kvůli zrušené dovolené u moře na léto zanevřeli a hodláte ho strávit v klimatizované kanceláři prací? Možná změníte názor, když vám připomeneme, kde najít ta nejlepší místa na koupání v Česku.

Lipno a Orlík – rekordmani vltavské kaskády

Největší a nejobjemnější česká přehrada láká každý rok hlavně milovníky vodních sportů. Obě dvě jsou totiž díky své rozloze ideální pro surfaře a vlastníky jachet či plachetnic. Je tu ale i spousta dalších lákadel, značených cest a cyklostezek krásnou přírodou nebo historických památek. 

U Lipna se ubytujte přímo v obci Lipno nad Vltavou a krom koupání se běžte pokochat krajinou z výšky Stezky korunami stromů. Děti si určitě užijí návštěvu minizoo a parku Království lesa. Dovolenou na Orlické přehradě doporučujeme strávit ve Zvíkovském podhradí, odkud je to jen 20 minut na hrad Zvíkov a přímo v obci je malé koupaliště.

 

Vranovská přehrada – teplo jako na Jadranu

Pokud se bojíte, že velkým českým přehradám trvá dlouho, než se prohřejí, vypravte se na Vranovskou přehradu. Už v květnu tu voda mívá okolo 22 °C a v létě se blíží ke třicítce. Navíc je tu spousta písečných pláží, takže si klidně můžete představit, že ležíte někde u moře.

I z toho důvodu je na Vranovské přehradě ideální letní dovolená pro rodiny s dětmi. Ty ocení ubytování v pohádkovém Babyhotelu Karolínka. Děti můžete zabavit animačním programem a sami jít odpočívat do wellness.

Okolí Vranovské přehrady je ideální pro výlety na kole, zdejší cyklotrasy vedou od NP Podyjí až k rakouským hranicím. Milovníci historie by neměli minout hrady Bítov a Cornštejn, kde celé léto probíhají nejrůznější šermířská klání, ukázky středověkých řemesel a vystoupení kejklířů či hudebníků.

 

Milovy a další rybníky uprostřed lesů Vysočiny

Horké písečné pláže jihomoravského Jadranu vystřídáme za mírné kopce Vysočiny. Vesnice s hrázděnými domy, lesy plné hub a spousta menších i větších rybníků. Abyste se nemuseli ptát místních, který je pro vás a kde byste se o místo prali s kapry, máme pro vás pár tipů na ubytování přímo u vody.

Hotel Orea Resort Devět Skal leží přímo u Milovského rybníka, takže jakmile posnídáte, stačí pár kroků a můžete si vybrat místo na opalování. Krom relaxu u vody je tu spousta vyžití i pro milovníky turistiky, značené trasy vás zavedou třeba ke skalním útvarům Čtyři palice nebo Dráteníčky.

 

Z Hotelu Ski v Novém Městě na Moravě se sice budete muset kousek projít, ale k místnímu koupališti je to necelý kilometr příjemnou procházkou po Naučné stezce posledního vlka. Pokud by vám to přece jen nestačilo, tak v nedalekých Třech Studních jsou hned dva krásné rybníky – Sykovec a Medlov.

Možností, jak si užít pohodovou letní dovolenou u vody, je i v Česku opravdu hodně. Inspirovali jsme vás? Jestli ano, stačí se podívat, kdy jsou v ubytovacích zařízeních volné termíny, a pak už se jen těšit na nadcházející volné dny.

Kde si užijete pohodovou letní dovolenou?
Kde si užijete pohodovou letní dovolenou?
Kde si užijete pohodovou letní dovolenou?
Kde si užijete pohodovou letní dovolenou?

Sdílet

Poslední články

Jarní termální hody Spirit Sárvár: „Husákova“ islandská voda a ryba sv. Petra
Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Výlety za velikonočními tradicemi v Česku
Relax pro tělo i duši: užijte si zimu v termálech!
Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně
Kouzlo maďarských Vánoc: užijte si tradiční adventní trhy!

Ubytování v této lokalitě

Jenišov u Lipna - Hotel a apartmány Na Jezeře
Lipno nad Vltavou - Amenity hotel & resort
Lipno nad Vltavou - Rezidence Club Canada
Milovy - Orea Resort Devět Skal
Nové Město na Moravě - Hotel Ski
Vranov nad Dyjí - Babyhotel a dep. Babymlýn Karolínka
Vranov nad Dyjí - Penziony Gaudeo
Zvíkovské Podhradí - Hotel Zvíkov