ČLÁNEK

Ocelové srdce Česka – Ostrava potěší i ty nejmenší

Když se řekne Ostrava, mnoho z nás si jistě představí rázovitý kraj – přesně takový, o kterém ve své písni zpívá ostravský rodák Jarek Nohavica. Ovšem nejen uhlí, technické památky a lidé s velkým srdcem jsou jedinými důvody, proč do Ostravy zamířit. Najdete tady spoustu zábavy pro velké a malé. Kam s dětmi? Máme pro vás dva horké tipy.

Dolní oblast Vítkovice jako technická rarita

Pro někoho může být DOV pouze hora staré zrezlé oceli, pro Ostraváky, ale i návštěvníky jde však o srdcovou záležitost. Jedna z nejznámějších a nejvýznamnějších památek Moravskoslezského kraje láká na prohlídky s jedinečným výhledem, kulturní akce, ale třeba i do Malého světa techniky U6. Děti i dospělí si tady mohou vyzkoušet, jak fungují jednotlivé mechanismy i zákonitosti. Protože je celý Svět techniky navržen s ohledem i na ty nejmenší návštěvníky, děti se zde cítí příjemně a přirozeně. Nechybí ani bludiště anebo originální hlediště pro divadelní představení.

Zoologická zahrada Ostrava

Jedna z nejkrásnějších a největších zoologických zahrad (hned po té chomutovské) v České republice je schována v „ostravské Stromovce“, v části Slezské Ostravy. Kromě rozmanitých expozic, z nichž nejzajímavější jsou pavilony hrochů a slonů, ale i nový pavilon evoluce, který je určen pro skupinu šimpanzů a některých dalších druhů afrických primátů a řadu menších druhů zvířat, tvoří zahradu také tzv. Velký ostravský les, rozkládající se severovýchodně od centra Ostravy v nadmořské výšce 260 m n. m. Jeho celková rozloha je bezmála 92 hektarů. Pokud se s dětmi nevydáte jednou z hlavních prohlídkových tras, jsou pro vás připraveny stezky vody, stínu a lesa, kde je i během hlavní sezóny minimum návštěvníků. Nezapomeňte se zastavit v některé z průchozích voliér, které mají své nenapodobitelné kouzlo.

Ocelové srdce Česka – Ostrava potěší i ty nejmenší - Ostrava - Masarykovo náměstí

Sdílet

Poslední články

Jarní termální hody Spirit Sárvár: „Husákova“ islandská voda a ryba sv. Petra
Májové lásky: nejromantičtější výlety po Česku
Výlety za velikonočními tradicemi v Česku
Relax pro tělo i duši: užijte si zimu v termálech!
Tipy na české a slovenské hotely se skipasem v ceně
Kouzlo maďarských Vánoc: užijte si tradiční adventní trhy!

Ubytování v této lokalitě